Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς: Αύξηση οργανικών θέσεων ειδικευόμενων παθολογίας

Δημοσιεύτηκε στις

Με βάση τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που κοινοποιούνται σχεδόν καθημερινά στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ για πολλοστή φορά απαιτούμε την αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικευόμενων Παθολογίας για όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Το ΚΕΣΥ έχει ενημερωθεί πολλές φορές για το πρόβλημα αυτό αλλά έως τώρα δυστυχώς δεν έχει δώσει λύση. Η έλλειψη — κυρίως ειδικευόμενων — παθολόγων έχει ως αποτέλεσμα οι υπάρχοντες να εργάζονται με υπέρβαση του πλαφόν των 7 εφημεριών ανά μήνα για να καλύψουν το πρόγραμμα εφημέρευσης, οι βάρδιες καλύπτονται με μικρότερο αριθμό απ’ ότι ορίζει το πρόγραμμα ασφαλούς εφημέρευσης, οι Διοικήσεις να αναγκάζουν ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων αν εφημερεύουν για να καλύψουν τις ανάγκες των Παθολογικών  κλινικών ενώ η αύξηση των νοσηλευόμενων έχει αυξήσει το φόρτο εργασίας και στο πρωινό  ωράριο εργασίας.

Ακόμα χειρότερα έχουν γίνει τα πράγματα μετά την απόφαση του Υπουργείου για καθημερινή πρωινή εφημέρευση πολλών νοσοκομείων της Αττικής. Για αυτό ταυτόχρονα απαιτούμε να υλοποιηθούν οι προτάσεις μας για το εφημεριακό σύστημα της 1ης και της 2ης ΥΠε (όπως κατατέθηκαν στις 23/06/2025) και προβλέπουν κατάργηση των καθημερινών πρωινών εφημεριών και την εφημέρευση του κάθε νοσοκομείου μία φορά κάθε 4 ημέρες.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Αναβάλλεται η συνέντευξη τύπου λόγω των τελευταίων εξελίξεων

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ενημερώνει πως η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου μαζί με το συνδικάτο...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Κάλεσμα σε σύσκεψη 4 Μάρτη στις 18.00 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, τα σωματεία του δημόσιου τομέα,...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Όλοι την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 8.30 π.μ. στο Εφετείο Αθήνας

Συνάδελφοι, Η Ομοσπονδία μας καλεί τις Ενώσεις και τα κλαδικά σωματεία των επαγγελματιών της Αττικής, να...