ΠΕΜΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ : Κανένας Ναυτεργάτης σε Εμπόλεμη Ζώνη

Δημοσιεύτηκε στις

Κανένας Ναυτεργάτης σε Εμπόλεμη Ζώνη

 Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αγωνία μας για τη ραγδαία κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, μετά τη σημερινή επίθεση ΗΠΑ – Ισραήλ. Οι εξελίξεις αυτές πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής, αλλά και για τους εκατοντάδες ναυτεργάτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Περσικό Κόλπο, στα Στενά του Ορμούζ, στα λιμάνια του Ιράν και σε κάθε θαλάσσια περιοχή που φλέγεται από τον πόλεμο.

Με το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, δεκάδες πλοία ελληνικών συμφερόντων παραμένουν εγκλωβισμένα εντός του Περσικού Κόλπου. Οι ναυτεργάτες βρίσκονται ανάμεσα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, πυραυλικές επιθέσεις και άλλων απρόβλεπτων ενεργειών, σε μια περιοχή που έχει μετατραπεί σε ανοιχτό πεδίο πολεμικής αντιπαράθεσης.

Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά των ναύλων και των κερδών των εφοπλιστών. Οι ναυτεργάτες δεν θα γίνουν θύματα για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η κερδοφορία τους ούτε θα μετατραπούν σε αναλώσιμους μέσα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Οι ευθύνες των εφοπλιστών είναι τεράστιες και δεν μπορούν να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να εξασφαλίσουν τον ασφαλή απεγκλωβισμό και επαναπατρισμό των πληρωμάτων από την περιοχή και να μην επιτραπεί η είσοδος κανενός πλοίου σε εμπόλεμη ζώνη. Να χαρακτηριστούν άμεσα ως εμπόλεμες όλες οι περιοχές όπου μαίνονται στρατιωτικές συγκρούσεις. Απαιτούμε επίσης έγγραφη και αναλυτική ενημέρωση των σωματείων για τον αριθμό των Ελλήνων ναυτεργατών που βρίσκονται σε πλοία στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Κανένας ναυτεργάτης δεν πρέπει να βρεθεί σε εμπόλεμη ζώνη. Καμία μετατροπή των εμπορικών πλοίων σε κρίκους της αλυσίδας των πολεμικών σχεδιασμών.

Είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Τα σωματεία μας θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα προχωρήσουν σε κάθε αναγκαία αγωνιστική πρωτοβουλία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της ασφάλειας μας και των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες, αύριο Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί , στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία για να καταδικάσουμε την νέα επίθεση των ιμπεριαλιστών, την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς που μας μετατρέπουν σε άμεσο στόχο αντιποίνων και βάζουν σε κίνδυνο το λαό μας.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης: 3 Μάρτη Όλοι στην αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Ανακοίνωση για τον πόλεμο στο Ιράν

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων καταδικάζει την νέα Ιμπεριαλιστική επίθεση και την εγκληματική στάση της...

Συνεργαζόμενα Σωματεία Συνταξιούχων Ν. Αιτωλοακαρνανίας: Όλοι στην περιφερειακή σύσκεψη 5 Μάρτη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ, 10:30πμ, Ε.Κ....