Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΔΟΘ: Όλοι στο συλλαλητήριο για το έγκλημα των Τεμπών

Δημοσιεύτηκε στις

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου – 12:00 μμ., Άγαλμα Βενιζέλου

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη που οδήγησε στο θάνατο 57 συνανθρώπους μας. Μετά από 3 χρόνια, οι αιτίες που επέτρεψαν 2 τρένα να κινούνται για 12 λεπτά στις ίδιες ράγες, εξακολουθούν να είναι εδώ. Είναι εδώ το αδίστακτο κράτος και οι εχθρικοί θεσμοί του, είναι εδώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά τους, είναι εδώ το κυνήγι του κέρδους που δεν υπολογίζει ούτε καν την ανθρώπινη ζωή.

Δεκάδες σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα έχουν αποφασίσει από κοινού με τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών για τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 28 Φλεβάρη, στις 12μμ, στο Αγ. Βενιζέλου. Οι εργαζόμενοι της πόλης μας, μέσα από σωματεία τους μένουμε συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε, πως «όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στη συγκάλυψη, για να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται και για να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα. Είναι ίδιες οι αιτίες που καθημερινά μετατρέπουν σε αρένες θανάτου τους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, τα νοσοκομεία.

Μπροστά σε αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση, οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στην Εκτελεστική Επιτροπή, στη συνεδρίαση της 5ης Φλεβάρη καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για συμμετοχή της ΕΔΟΘ στην απεργιακή συγκέντρωση. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας για να βγει απόφαση, οι ηγεσίες των δυνάμεων των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ τηρούν σιγή ιχθύος!

Η στάση τους είναι ντροπιαστική!

Με την υπονομευτική τους στάση, για άλλη  μια φορά δίνουν «ανάσα» στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή πολιτική της. Τη βγάζουν από τη δύσκολη θέση, κάθε φορά που στριμώχνεται από τους αγώνες των εργαζομένων. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πέρυσι αρχικά καταψήφισαν την απεργία για τις 28/2, στη συνέχεια και όταν αυτή ήταν σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί την υπονόμευσαν ανοιχτά, και στο τέλος η ηγεσία αυτών των δυνάμεων έκανε την εμφάνιση της στο συλλαλητήριο για …μια φωτογραφία! Το ίδιο έκαναν και το 2024, το ίδιο έκαναν και πρόσφατα, που καταψήφισαν την απεργιακή απάντηση ενάντια στον αντιλαϊκό – πολεμικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης και στήριξη του αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών.

Το ίδιο κάνουν και τώρα! Γιατί όταν δεν παίρνονται πρωτοβουλίες, όταν δεν καλούνται τα σωματεία να οργανώσουν τον αγώνα, αντικειμενικά υπονομεύεται η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα και η αγωνιστική δυναμική που απαιτούν οι περιστάσεις. Αποδυναμώνει τη συλλογική δράση και αφήνει χώρο στην κυβέρνηση και την εργοδοσία να συνεχίζουν ανενόχλητοι την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη τους. Τους καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναθεωρήσουν τη στάση τους και η ΕΔΟΘ να πάει με απόφαση στο συλλαλητήριο!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε μια περίοδ ο όξυνσης των διεθνών ανταγωνισμών, της πολεμικής προετοιμασίας, της εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. που συνοδεύεται με ένταση της επίθεσης στη ζωή και τα δικαιώματα των δημόσιων υπαλλήλων της χώρας μας, τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Το έγκλημα των Τεμπών δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός. Γι’  αυτό απαιτείται σύγκρουση με αυτήν την πολιτική που γεννάει τέτοια εγκλήματα. Απαιτείται οργανωμένος, συλλογικός, διεκδικητικός αγώνας. Δεν χωρούν αναμονές, ούτε μισόλογα και ίσες αποστάσεις.

Καλούμε όλα τα σωματεία του νομού Θεσσαλονίκης σε αγωνιστικό ξεσηκωμό και συμπόρευση. Να οργανώσουν τον αγώνα για την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο των σωματείων και του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη σε λογικές συμβιβασμού και αδράνειας. Να δυναμώσουν τη φωνή που θέλει τα σωματεία μπροστά, οργανωτές της πάλης και όχι απλούς παρατηρητές των εξελίξεων. Να δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση που επιβάλλει η υπεράσπιση της ζωής μας, με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα.

Αντλούμε δύναμη από τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν, έχουμε την πεποίθηση ότι ο λαός μπορεί να επιβάλλει την ατζέντα του, να σαρώνει αντεργατικές αποφάσεις όταν παίρνει την υπόθεση στα χέρια του. Όταν μαζικά και ορμητικά βγαίνει στο προσκήνιο, τότε ανοίγει ο δρόμος για τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο λαός σήμερα!

Στο πραγματικό πολιτικό δίλλημα της εποχής μας που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» επιλέγουμε τη ζωή με αξιοπρέπεια! Και για να κερδίσει η ζωή πρέπει να χάσει το μεγάλο κεφάλαιο, οι κηφήνες που κερδίζουν από τον δικό μας κόπο και μόχθο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

12:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Είμαστε περήφανοι για την ιστορία του τόπου μας και τους ανθρώπους του

Με δέος και συγκίνηση παρακολουθούμε εδώ και λίγες μέρες το φωτογραφικό υλικό που ήρθε...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Σάββατο 28 Φλεβάρη απεργούμε

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Σάββατο 28 Φλεβάρη, απεργούμε! Δίνουμε...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Δελτίο Τύπου για τη μαζική μαχητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε, χθες Τρίτη 17/02/2026, στο Πέραμα μαζική-μαχητική σύσκεψη εργατικών σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου...