Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία του κλάδου, καθώς και τα Σωματεία που έδωσαν με γενναιότητα τη μάχη στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της.
Ιδιαίτερο χαιρετισμό απευθύνουμε στις συναδέλφισσες, στις εργάτριες του κλάδου, που αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία και τόλμησαν να κάνουν το βήμα, συμμετέχοντας στην απεργία.
Η ζωή και η υγεία μας δεν μπαίνουν σε καμία διαπραγμάτευση, δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο. Οι εργαζόμενοι του κλάδου δηλώνουμε ξεκάθαρα: φτάνει πια!
Κανένας άλλος νεκρός, κανένας άλλος τραυματισμένος για τα κέρδη των βιομηχάνων. Δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα με τις νεκρές εργάτριες – μανάδες να μείνει χωρίς τιμωρία.
Απαιτούμε να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο «ΒΙΟΛΑΝΤΑ».
Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε όλα τα εργοστάσια και τους χώρους εργασίας του κλάδου.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας και με τον δικό μας αγώνα.
Μονόδρομος για εμάς είναι να εντείνουμε τη σύγκρουση με αυτούς που εκμεταλλεύονται τον κόπο και τον ιδρώτα μας, για να υπερασπιστούμε το παρόν και το μέλλον της ζωής μας, το αύριο των παιδιών μας.
Αυτή είναι η απάντησή μας στην ασυδοσία των βιομηχάνων, στην αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και των νόμων τους, στην εγκληματική λογική του κέρδους και σε όσους την υπηρετούν.
Δεν θα δεχτούμε οι χώροι δουλειάς να μετατραπούν σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και σε κρίκους εμπλοκής στο πολεμικό σφαγείο. Δεν έχουμε και δεν θα αποκτήσουμε ποτέ την «κουλτούρα» που θέλουν να μας επιβάλουν, να συνηθίσουμε τα φέρετρα είτε από τα εργοστάσια είτε από τα πεδία του πολέμου.
Όλα γίνονται πάντα για τα κέρδη των λίγων, για να χορταίνει ο αφέντης.
Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

