Ομοσπονδία Οικοδόμων: Επιστολή για τον αποκλεισμό στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, γιατί οι Ομοσπονδίες μας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων & Ποτών, αποκλείστηκαν από την ακρόαση φορέων στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) του Υπουργείου Εργασίας.

Μας προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση αυτός ο αποκλεισμός, ιδιαίτερα που η Ομοσπονδία Οικοδόμων, εκπροσωπώντας χιλιάδες εργαζόμενους, έχει υπογράψει δύο συλλογικές συμβάσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια (2022, 2025), με τις μεγαλύτερες εργοδοτικές οργανώσεις του κατασκευαστικού κλάδου, τις οποίες το Υπουργείο Εργασίας αρνείται με έωλα επιχειρήματα να τις επεκτείνει και να τις κηρύξει γενικώς υποχρεωτικές για το σύνολο των εργοδοτών του κλάδου. Επίσης, ο αποκλεισμός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων & Ποτών είναι εξίσου προκλητικός, αν όχι ακόμα περισσότερο, την ώρα που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο το γνωστό εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο ΒΙΟΛΑΝΤΑ στα Τρίκαλα, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες μητέρες.

Αναρωτιόμαστε, ποιοι θα μιλήσουν για τις ΣΣΕ και για τους εργαζόμενους, αν αποκλείετε δύο ιστορικές Ομοσπονδίες που έχουν καταγράψει σημαντικούς αγώνες και κατακτήσεις για τους εργαζόμενους των κλάδων τους.

Ζητάμε να πάρουμε μέρος στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις ΣΣΕ, έτσι ώστε να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας εκπροσωπώντας τα συμφέροντα χιλιάδων εργαζομένων.

 

Περισσότερα

ΣΕΤΗΠ: Πρωτομαγιά 2026 από τους αγώνες του χθες, στις μάχες του σήμερα — συνεχίζουμε! Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30πμ στο Σύνταγμα

1η ΜΑΗ 1886 ΣΙΚΑΓΟ – 1936 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – 1944 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2026, ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10:30 Από...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ Το Δ.Σ. του Σωματείου μας ομόφωνα αποφάσισε ότι άμεσα πρέπει...