Ακόμα ένα έγκλημα με θύματα ξεριζωμένους

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ακόμα ένα έγκλημα με θύματα ξεριζωμένους. 15 νεκροί και 24 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός ενός εγκλήματος που έχει ηθικό αυτουργό την ΕΕ και την κυβέρνηση.

 Έχουν γίνει καθεστώς οι επαναπροωθήσεις (puss back) των προσφύγων, βάζοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο. Η ανθρώπινη ζωή χάνει την αξία της μέσα στον ορυμαγδό της προπαγάνδας, που δείχνει ως υπαίτιους για όλα τα δεινά τους κατατρεγμένους. Έτσι «δικαιολογεί» η κυβέρνηση το έγκλημα και προτρέχει να υπερασπιστεί ως την απόλυτη αλήθεια αυτά που λένε οι υπόλογοι της τραγωδίας. Έτσι έκανε και στο έγκλημα της Πύλου, όπου όπως αποκαλύφθηκε τελικά, έγινε ένα από τα πιο απάνθρωπα και αποτρόπαια ναυάγια-εγκλήματα . Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης απέναντι στους μετανάστες.

Απαιτούμε να διερευνηθούν οι αιτίες της τραγωδίας, να διασφαλιστεί ότι όλοι οι επιζώντες – εκτός των επιβεβαιωμένων δουλέμπορων- θα πάρουν άμεσα άσυλο και θα έχουν την προστασία που απαιτείται ώστε να μπορούν χωρίς φόβο να πουν τι έγινε την μαύρη νύκτα στις 3 Φλεβάρη.

Καλούμε τους εργαζομένους, να μην συνηθίσουν την βαρβαρότητα. Δεν είναι κανονικότητα να πνίγονται και να σκοτώνονται άνθρωποι για τα κέρδη των λίγων. Είναι κοινή η αιτία που πνίγει πρόσφυγες και που οι χώροι δουλειάς έχουν γίνει κρεματόρια. Είναι ο σάπιος κόσμος τους που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Έχουμε ένα ακήρυκτο πόλεμο. Οι νεκροί μας τα κέρδη τους. Καλούμε όλα τα σωματεία να εντείνουν την δράση τους με αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Περισσότερα

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά! Κάτω τα χέρια από τους...

Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα, δημιουργία, συλλογική υπόθεση. Είναι και αγώνας

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η Χορωδία και η Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ ανοίγουν...

Νέο τεύχος της Πανεργατικής αφιερωμένο στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής του πολέμου και της εκμετάλλευσης, η απάντηση μας είναι...