Φοιτητικός Σύλλογος Παντείου: Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΙΔΙΣ!

Από τις 2 μέχρι τις 30 Μαρτίου το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο “Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ”.

Αυτό το σεμινάριο έρχεται να πραγματοποιηθεί σε συνθήκες που η υφήλιος “έχει πάρει φωτιά”, λίγο μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Βενεζουέλα και με τις ΗΠΑ να απειλούν  Κούβα, Ιράν. Όλα αυτά στο φόντο της σύγκρουσης για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

 Σε αυτές τις συνθήκες όλες οι δυνάμεις ετοιμάζονται για γενικευμένο μακελειό, αυτό δείχνουν και προγράμματα όπως το SAFE και το ReArm Europe της ΕΕ που δίνουν 150 και 800 δισ. αντίστοιχα για πολεμικούς σκοπούς την ώρα που τα πανεπιστήμια μας στενάζουν από την υποχρηματοδότηση.

 Κομμάτι αυτής της πολεμικής προετοιμασίας είναι και τα ΑΕΙ. Αυτό φανερώνουν και οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΚΕ του ΕΜΠ για να μπορεί να διεξάγεται έρευνα απευθείας για το ΝΑΤΟ ή το πολεμικό συνέδριο στο ΑΠΘ που ματαιώθηκε κάτω από την πίεση των ΦΣ και το υπολοίπων μαζικών φορέων.

Όπως θέλουν τους φοιτητές και τους ερευνητές στο Πολυτεχνείο και στο ΠΑΔΑ να φτιάχνουν όπλα για να αιματοκυλούν τους λαούς, έτσι θέλουν να θέσουν τους κοινωνικούς επιστήμονες στην προσπάθεια ξεπλύματος των αιματοβαμμένων σχεδίων τους και των πολέμων τους! Το πανεπιστήμιο παίζει ρόλο στην πολεμική προετοιμασία, στην ιδεολογική στοίχηση των φοιτητών μπροστά σε μια γενικευμένη παγκόσμια αναμέτρηση.

Είναι ντροπιαστικό και επικίνδυνο να πραγματοποιείται ένα τέτοιου είδους συνέδριο και να παρουσιάζεται ως ένα “ακαδημαϊκό” γεγονός, για να “ντυθεί” με επιστημονικοφάνεια ότι μας προετοιμάζουν για να γίνουμε “κρέας στα κανόνια τους”!

 Το ΙΔΙΣ έχει πάρει εργολαβία το ξέπλυμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και σχεδιασμών. Μόνο ένα παράδειγμα αποτελεί η εκδήλωση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας που υποστήριξαν πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο για να πάρει η αστική τάξη μεγαλύτερο κομμάτι από την λεία μετά τον πόλεμο, και ας είναι βαμμένο με το αίμα λαών. Σε εκδήλωση του ΙΔΙΣ πριν λίγους μήνες μας κάλεσε ο ΥΕΘΑ Δένδιας να “αποκτήσουμε κουλτούρα πολέμου” και να “συνηθίσουμε τα φέρετρα”!

Δεν δεχόμαστε η επιστήμη, η γνώση και η έρευνα να αξιοποιούνται για πολεμικούς σκοπούς! Σπουδάζουμε για να θέσουμε την επιστήμη μας στην υπηρεσία της κάλυψης των όλο και διευρυνομένων σύγχρονων κοινωνικών αναγκών όχι για να αιματοκυλούνται οι λαοί ούτε για να υπάρχει συναίνεση σε αυτό! Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και η κυβέρνηση θέλουν να μας προετοιμάσουν για τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία και θέλουν τα πανεπιστήμια μας συνενόχους σε αυτό!  Τους το κάνουμε ξεκάθαρο, ούτε κρέας θα γίνουμε στα κανόνια τους ούτε θα ξεπλύνουμε το αίμα από τα χέρια τους!

  Να ακυρωθεί το πολεμικό συνέδριο του ΙΔΙΣ! 

Καλούμε σε κινητοποίηση στην πρυτανεία την Τετάρτη 4/2 στις 12:00 και στο ΙΔΙΣ (Χιλλ 3, Πλάκα) την Τέταρτη  11/2 στις 12:00!

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση PHARMATHEN: Κλιμακώνουμε με 24ωρη απεργία στις 5 Φλεβάρη

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ !!! Κλιμακώνουμε με 24ωρη απεργία  στις 5/2  Συνάδελφοι...

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Για τις πρόσφατες δηλώσεις του διάσημου Μαέστρου Ζούμπιν Μέτα

Χαιρετίζουμε τη θαρραλέα στάση του κορυφαίου ενενηντάχρονου Ινδού αρχιμουσικού Ζούμπιν Μέτα (Zubin Mehta, γενν....

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Ανακοίνωση για τους 15 σκοτωμένους πρόσφυγες στη Χίο

Η λίστα των νεκρών δεν έχει τέλος.. Άλλο ένα τραγικό επεισόδιο με 15 νεκρούς και...