Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 4 Φλεβάρη μηχανοκίνητη πορεία από τα καζάνια του θανάτου στη Δραπετσώνα

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργανώνει την Τετάρτη 4 Φλεβάρη, μηχανοκίνητη πορεία από τα καζάνια του θανάτου στη Δραπετσώνα στα καζάνια του Περάματος που πριν μερικές μέρες κόντεψαν να τινάξουν την Αττική στον αέρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ!

Οι εργαζόμενοι του Πειραιά στις 6 Φλεβάρη απεργούμε! Γιατί δεν ανεχόμαστε να παίζεται η ζωή μας κορώνα γράμματα για τα κέρδη και τους πολέμους τους.

Η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνη για τους πάνω από 200 νεκρούς εργάτες το 2025. Μαζί με την εργοδοσία έχουν βαμμένα τα χέρια τους  με το αίμα των πέντε εργατριών στο εργοστάσιο «ΒΙΟΛΑΝΤΑ» στα Τρίκαλα, όπως και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, στο λιμάνι, στα καράβια, στις οικοδομές και αλλού, γιατί τα μέτρα προστασίας της ζωής μας αποτελούν για αυτούς κόστος που μικραίνουν τα κέρδη τους και για αυτό και δεν παίρνονται. Αποτέλεσμα είναι να μην ξέρουμε αν θα γυρνάμε σώοι στις οικογένειές μας από το μεροκάματο του τρόμου.

Το ίδιο ισχύει και με τα καζάνια που βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης σε Πέραμα και Δραπετσώνα και από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει νεκρούς από κάποιο βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης. Βέβαια την ίδια στιγμή ο καρκίνος και άλλες ασθένειες που έχουν ευθύνη τα αέρια που εκλύονται από αυτές και άλλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής, θερίζουν.

Σε μια περίοδο που μοιράζει μπαρούτι στον ανταγωνισμό μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και καπιταλιστικών χωρών, με την μετατροπή της οικονομίας σε πολεμική και στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι βγαίνουμε μπροστά, οργανώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε σκλάβοι στον εργασιακό μεσαίωνα που φτιάχνουν. Δεν δεχόμαστε να συνηθίσουμε στην «κουλτούρα πολέμου» που θέλουν ΕΕ, ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις, αστικά κόμματα και εργοδοσία.

Παλεύουμε για 7ωρο-5ημερο-35ωρο, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Δεν ανεχόμαστε να παίζουμε κορώνα-γράμματα τη ζωή μας με τη μετατροπή κρίσιμων υποδομών σε κρίκους της πολεμικής εμπλοκής που μετατρέπονται και σε μαγνήτη αντιποίνων για τους ανταγωνισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με συμφέροντα των εργαζομένων.

Ήδη δεκάδες σωματεία μέλη του ΕΚΠ έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην Παμπειραϊκή απεργία που έχει κηρύξει το ΕΚ για την Παρασκευή 6/2. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία για εκείνη την ημέρα, μετά από αίτημα των πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών, υγειονομικών και ΟΤΑ. Σ’ αυτό το απεργιακό ποτάμι θα συναντηθούμε με τους εργαζόμενους του Θριάσιου, της Ελευσίνας και της Δυτικής Αττικής που απεργούν.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ,

18.30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 

6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας: Για την Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο των Τροφίμων

Όχι άλλες ανθρωποθυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας στηρίζει...

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων – Ιδιωτ. Επιχ. Πειραιά: Στις 6 Φλεβάρη απεργούμε

6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση, που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά Παλεύουμε για...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν. Χανίων: Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα στη ΒΙΟΛΑΝΤΑ και την απεργία στις 3/2

Το ΔΣ του Συνδικάτου τροφίμων και ποτών Νομού Χανίων εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια...