Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Για την παρέμβαση του σωματείου σε κατάστημα της επιχείρησης Σκλαβενίτη στο Παγκράτι

Δημοσιεύτηκε στις

Εργαζόμενοι από το κατάστημα της Φιλολάου στο Παγκράτι ήρθαν σε επαφή με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλοντας τα ακατάστατα  ωράρια και  προγράμματα, την εντατικοποίηση,  την αδικαιολόγητη απόρριψη αιτήματος εργαζόμενης μονογονέα να μεταφερθεί  σε κατάστημα κοντά στο σπίτι της αλλά και τις  πιέσεις και  τις απαράδεκτες συμπεριφορές προϊσταμένων που τους έχουν φέρει στα όρια τους.

Το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης των εργαζομένων στο συγκεκριμένο κατάστημα ξεχείλισε όταν συνάδελφος εξωθήθηκε σε παραίτηση λόγω της άσχημης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί βάσει όλων των παραπάνω.

Άμεσα το σωματείο προχώρησε σε παρέμβαση την Τετάρτη 21 Γενάρη απαιτώντας να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Να γυρίσει στη δουλειά του ο συνάδελφος που εξωθήθηκε σε παραίτηση. Να οριστεί πρόγραμμα με κυλιόμενες βάρδιες και ρεπό, να δοθούν όλες οι διευκολύνσεις στους εργαζόμενους φοιτητές, σπουδαστές και σε αυτούς με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις (μονογονείς κτλ.). Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις για πλήρη απασχόληση. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις ώστε να μη γονατίζουν από την εξάντληση οι εργαζόμενοι. Να σταματήσουν άμεσα οι πιέσεις, οι προσβολές και οι αυταρχικές συμπεριφορές  από τη διεύθυνση. Τα αιτήματα των εργαζομένων δόθηκαν στο διευθυντή του καταστήματος με την επισήμανση ότι αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα το σωματείο θα κλιμακώσει τον αγώνα.

Από την παρέμβαση αναδείχτηκε για ακόμα μια φορά ότι όπλο των εργαζομένων σε κάθε εργασιακό χώρο και η καλύτερη απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία  είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι άφησαν τα πόστα τους, έτρεξαν  να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν συνάδελφο τους που η εργοδοσία εξώθησε στην παραίτηση κατηγορώντας τον και από πάνω για επιθετική συμπεριφορά.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που λόγω της εργασιακής γαλέρας που έχει διαμορφωθεί στα καταστήματα και τις αποθήκες τόσο της συγκεκριμένης αλυσίδας όσο και στις υπόλοιπες έχουν σωματικά και ψυχολογικά κλατάρει, οι κρίσεις πανικού, τα λιποθυμικά επεισόδια, οι αναρρωτικές έχουν πολλαπλασιαστεί. Όλα αυτά μαζί με τους χαμηλούς μισθούς τους οδηγούν στην παραίτηση.

Έτσι σπάνε τα κοντέρ των τζίρων οι σουπερμαρκετάδες ξεπερνώντας τα 16 δις το 2025! Από την εξαντλητική, με τους χειρότερους όρους και κακοπληρωμένη δουλειά χιλιάδων εργαζομένων στα σουπερμάρκετς.

Ως εδώ! Καμία ανοχή στη εργοδοτική ασυδοσία. Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να έρθει σε επαφή με το σωματείο μας, από κοινού να οργανώσουμε τον αγώνα μας σε κάθε κατάστημα, αποθήκη και γραφείο.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

 

Περισσότερα

ΔΑΣ ΕΦΚΑ – Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο για τα επαγγελματικά ταμεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει νέα...

Το ΣΕΤΗΠ συμμετέχει μαχητικά στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη

Δώστε λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία! Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Καλωσόρισμα νεοδιόριστων εκπαιδευτικών 2026

Συγχαρητήρια σε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους! Ευχόμαστε σε όλες/ους τις/τους συναδέλφισσες/ους που διορίστηκαν...