Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ: Καταγγελία για την άδικη απόλυση συναδέλφου

Δημοσιεύτηκε στις

Το σωματείο μας καταγγέλλει την άδικη και εκδικητική απόλυση συναδέλφου από την εργοδοσία της AVRAMAR μετά από 29 χρόνια υπηρεσίας. Η συνάδελφος είναι μάνα τριών παιδιών εκ των οποίων το ένα είναι ΑΜΕΑ κάτι που γνώριζε η εργοδοσία.

Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση είχε ασκήσει εκβιασμούς στη συνάδελφο, με αφορμή πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, για να την εξαναγκάσει να φύγει. Συγκεκριμένα την πίεζαν για διακοπή τηλεργασίας, κάτι που γνώριζαν πως από ιατρικής άποψης δεν ήταν εφικτό, ούτε αναγκαίο για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων της.

Είναι εξοργιστικό πως στον εργασιακό εκφοβισμό που δέχθηκε είχε ενεργό ρόλο ο γιατρός εργασίας!!!

Η συνάδελφος παρά τα προβλήματά της προσέφερε κανονικά τις υπηρεσίες της και μάλιστα και εκτός του ωραρίου της και χωρίς να αμείβεται υπερρωρίες.

Μάλιστα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η συνάδελφος προκλήθηκαν, σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση, από εργασιακό στρες και επιδεινώθηκαν από την επίθεση που δεχόταν. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Με τον ίδιο τρόπο, στον ίδιο χώρο δουλειάς, συνάδελφος πατέρας ενός παιδιού εκβιάστηκε με τη συνεργασία του γιατρού εργασίας και αναγκάστηκε να δεχθεί την απόλυσή του. Παράλληλα και άλλοι συνάδελφοι καταγγέλλουν πιέσεις με αφορμή προβλήματα υγείας.

Το σωματείο μας καλεί τη συνάδελφο να υπερασπιστεί τη δουλειά της μέσα από το σωματείο.

Απαιτούμε από την εργοδοσία να σταματήσει κάθε διαδικασία απόλυσης συναδέλφου με προβλήματα υγείας γιατί θα μας βρει απέναντι της.

Καλούμε το υπουργείο εργασίας και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν θέση και να προχωρήσουν σε ελέγχους στην AVRAMAR.

Καλούμε το υπουργείο υγείας και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να πάρουν θέση για τη στάση των γιατρών εργασίας και τι θα γίνει για μα προστατευτεί η υγεία των συναδέλφων.

Η AVRAMARείναι εταιρεία που διεκδικεί διαγραφή χρέους εκατοντάδων εκατομμυρίων και παράδοση τεράστιων θαλάσσιων εκτάσεων και δεν μπορεί να έχει τέτοια στάση απέναντι στους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Περισσότερα

Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας: Ακόμη ένας εργάτης προστίθεται στη μεγάλη μακάβρια λίστα όσων θυσιάστηκε η ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Το Δ/Σ του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας και οι συνάδελφοι που εργαζόμασταν...

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας: Η Ομοσπονδία στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε NOTOS, PRAKTIKER & GIANT

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει και οργανώνουν σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ανακοίνωση για την έλευση της φρεγάτας “ΚΙΜΩΝ”

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, με αφορμή τη χθεσινή έλευση και υποδοχή μετά τιμών της...