Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς: Για το πολυνομοσχέδιο για τους μόνιμους ένστολους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσιεύτηκε στις

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε προς διαβούλευση πολυνομοσχέδιο για τους μόνιμους ένστολους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που γνώρισε την πλατιά κατακραυγή και αντίθεση εκτός των άλλων και όλων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει την κατάπτυστη πρόταση για κατάργηση του άρθρου 19 που προβλέπει αναβολή στράτευσης για την έναρξη της ειδικότητας. Δηλαδή γίνεται υποχρεωτική η πλήρωση της θητείας των νέων έως τα 27!!! Γεγονός που για τους φοιτητές Ιατρικής σημαίνει διακοπή της ειδικότητας τους, της επιστημονικής τους εξέλιξης με ότι αυτό σημαίνει για την καθυστέρηση της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση που ήδη έχει διαμορφώσει ένα δυστοπικό παρόν για τους σημερινούς φοιτητές αυριανούς υγειονομικούς (υποτίμηση του πτυχίου μας με την ίδρυση ιδιωτικής ιατρικής, υποτίμηση των όρων σπουδών, λίστες αναμονής για ειδικότητα κλπ.) θέτει ακόμα ένα εμπόδιο. Πόσω μάλλον όταν αυτό γίνεται επειδή προτεραιότητα είναι η στροφή στην πολεμική οικονομία και προετοιμασία για αιματοβαμμένους σχεδιασμούς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να μην καταργηθεί το άρθρο 19. Άμεση κατοχύρωση της ολοκλήρωσης της ειδικότητας χωρίς κίνδυνο διακοπής και εξασφάλιση της συνέχειας της ερευνητικής πορείας των νέων γιατρών

Περισσότερα

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων ICAP Outsourcing Solutions για την απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Καθαράς Δευτέρας

Ως Σωματείο Εργαζομένων ICAP, καταγγέλλουμε την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει την κατ’ έθιμον...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Για το θάνατο των δύο εργαζομένων από την Εύβοια

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 28...