Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Όλοι 16 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα στις 18.30μμ

Δημοσιεύτηκε στις

Δώστε λεφτά για μισθούς, υγεία και παιδεία και όχι για του πολέμου τα σφαγεία!

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής συμμετέχει στο συλλαλητήριο ενάντια στον νέο αιματοβαμμένο προϋπολογισμό του πολέμου, των φόρων και της φτώχειας την Τρίτη 16 Δεκέμβρη, 18:30 στο Σύνταγμα.

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2026 αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των βαθιά
ταξικών πολιτικών που διαχρονικά υπηρετούν τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις ανάγκες του λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί τη στρατηγική του κεφαλαίου που μεγαλώνει την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την ανασφάλεια για τον λαό.

Ο νέος προϋπολογισμός φέρνει ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης και παραπέρα προσαρμογή στις επιταγές της πολεμικής οικονομίας, προμηνύοντας νέες θυσίες στο όνομα της καπιταλιστικής κερδοφορίας, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ -ΕΕ.

Η φοροληστεία κλιμακώνεται. 73,5 δισ. ευρώ άμεσοι και έμμεσοι φόροι, από 70 δισ. το 2025. Το 95% των φόρων – κυρίως οι έμμεσοι – θα φορτωθούν ξανά στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Το ματωμένο πλεόνασμα αναμένεται να υπερβεί τα 11 δισ., την ώρα που το 86,6% των φορολογούμενων με εισόδημα έως 20.000 ευρώ θα δουν «ελάφρυνση» που μετά βίας αγγίζει το μισό ευρώ την ημέρα. Αυτή είναι η «δικαιοσύνη» και η «στήριξη των πολλών» που υπόσχονται.

Το κράτος μοιράζει χρήμα στους μεγάλους ομίλους, ιδιαίτερα στα μονοπώλια του πολέμου όπου με τον νέο προϋπολογισμό τους φοροαπαλλάσσει πλήρως! Φυσικά όμως αυτός που πληρώνει τη στροφή στην πολεμική οικονομία της ΕΕ δεν είναι άλλος παρά ο ίδιος ο λαός. Όταν πρόκειται για τους δυσβάσταχτους έμμεσους φόρους που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, το κρατικό ταμείο είναι πάντα “μείον”. Παράλληλα με τη φοροληστεία και την πολεμική κλιμάκωση, ο προϋπολογισμός του 2026 πατάει πάνω σε όλο το αντεργατικό οικοδόμημα που χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Η πολεμική οικονομία απαιτεί εργάτες φθηνούς, διαθέσιμους και εξοντωμένους. Για αυτό και ενσωματώνει πλήρως το 13ωρο, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες και το σύνολο των νόμων που συνέτριψαν το 8ωρο.

Σαν επιστέγασμα έρχεται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης, εργοδοσίας και της ξεπουλημένης
ΓΣΕΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Παραμένει το πάγωμα των τριετιών, παραμένει η κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, δεν εξασφαλίζονται οι ελεύθερες διαπραγματεύσεις, αφού εξακολουθεί ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας. Στόχος είναι να παραμείνουν παγωμένοι και στα ελάχιστα όρια οι κλαδικοί μισθοί, όπως ακριβώς γίνεται με τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Για αυτό πανηγυρίζουν οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και μαζί τους η ανυπόληπτη ηγεσία της ΓΣΕΕ που αναγορεύεται σε τοποτηρητή των συλλογικών συμβάσεων και σε νεκροθάφτη κάθε διεκδίκησης για πραγματικές αυξήσεις. Η συμφωνία αυτή καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς, με ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, δηλαδή εργάσιμο χρόνο που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες που δίνει η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης της εποχής μας και, φυσικά, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.

Όλο αυτό είναι το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα η άλλη όψη, της συνειδητής πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου, από την κυβέρνηση της ΝΔ, την ΕΕ και των άλλων κόμματων που ορκίζονται σε αυτόν τον δρόμο εξέλιξης. Γι’ αυτό, την ώρα που ο λαός κολυμπάει στα χρέη, οι επιχειρηματίες κολυμπάνε στα κέρδη.

Η ζωή μας δε χωρά στα κέρδη τους και στα αιματοβαμμένα τους παιχνίδια! Μαζικοποιούμε το
σωματείο μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που κλιμακώνεται με τον κρατικό προϋπολογισμό! Δυναμώνουμε ορμητικά το εργατικό κίνημα και περνάμε στην αντεπίθεση!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 18:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Περισσότερα

Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης: Κανένας φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από την εστία

Να μην πραγματοποιηθεί πειθαρχική δίωξη στους εστιακούς φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης! Κανένας φοιτητής να μην...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Όλοι στα Συλλαλητήρια 16 Δεκέμβρη

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ  ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΟΛΟΙ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ πολεμικό...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συμπαράσταση στις μαζικές κινητοποιήσεις των αγροτών. 10 Δεκέμβρη συλλαλητήριο στη Χαλκίδα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ...