Σωματείο Εργαζομένων Wolt: Στο ίδιο αγωνιστικό κλίμα ολοκληρώθηκε και η 2η μέρα της στάσης εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Μοτοπορεία εργαζομένων σε Efood και WOLT

Στο ίδιο αγωνιστικό κλίμα ολοκληρώθηκε και η 2η μέρα της στάσης εργασίας που είχε κηρύξει από κοινού το σωματείο μας, με το σωματείο εργαζομένων του Efood.

Απέναντι σε όλες τις απειλές από την εταιρεία και τα αγαπημένα της παιδιά, τους εργολάβους, κόντρα στις ενισχυμένες απολαβές και τα bonus που ανακοίνωνε καθ’όλη τη διάρκεια της απεργίας με μοναδικό στόχο να σπάσουν την κινητοποίηση μας και να δελεάσουν συναδέλφους να ανοίξουν τις εφαρμογές για να πάνε για δουλειά, εμείς απαντήσαμε όπως τους έπρεπε! Με απεργία!

Συνάδελφοι από όλα τα πόστα, γραφεία, μάρκετ, διανομείς μισθωτοί, freelancers, εργολαβικοί, Έλληνες, ξένοι, τους γυρίσαμε την πλάτη, υψώσαμε την φωνή μας για αυξήσεις στις αμοιβές μας, υπογραφή ΣΣΕ, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, ένσημα ΒΑΕ, για δουλειά με αξιοπρέπεια, δουλειά με δικαιώματα! Δεν δεχόμαστε πλέον αυτοί να θησαυρίζουν, να μας εκμεταλλεύονται, να μας απειλούν και εμείς να μην έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι μας, την εφορία μας, να δουλεύουμε 12 και 13 ώρες ή/και να κάνουμε 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα και μην τελειώνει ο μισθός μας το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα!

Απέναντι σε όλους όσους προσπαθούν να υπονομεύσουν τον αγώνα και την ενότητα μας, με τους συναδέλφους μετανάστες να δίνουν τον παλμό δίχως φόβο, σπάζοντας το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να σπείρουν οι δουλέμποροι εργολάβοι και άλλοι καλοθελητές των
εταιρειών, το λέμε καθαρά, η στάση εργασίας ήταν μόνο η αρχή!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να στηρίξει και να οργανωθεί στο σωματείο του, να πάρει μέρος στις συλλογικές διαδικασίες, να αποφασίσει μαζικά το σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 18:00 στα KFC Αλεξάνδρας & Κηφισίας!

Όλοι μαζί, Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι!
Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Γιώργος Στεφανάκης, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Efood Αττικής

Χρήστος Γκογκώνης ,μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Efood Αττικής

 

Ειρήνη Μωραΐτη, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων WOLT

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Αντιφασιστική συγκέντρωση 18 Σεπτέμβρη στις 17.30 στο Κερατσίνι για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Αντιφασιστική συγκέντρωση ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,  17.30, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΜΝΗΜΕΙΟ...

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Τέρμα στην απληρωσιά και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς στους εργαζόμενους της ΤΕΧΑΝ

Το Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΤΕΧΑΝ, που με τις...