Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργία Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση συναδέλφου συνδικαλιστή από τις «Θαλάσσιες Ιχθυοκαλλιέργειες Γαλαξιδίου».

Ο συνάδελφος έχει 25 χρόνια δουλειάς στην εταιρεία, είναι ενεργό μέλος του σωματείου και όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δεχτεί ούτε μία παρατήρηση για την δουλειά του. Η απόλυση αυτή αποτελεί ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και χτύπημα στους εργαζόμενους που παλεύουν για μισθολογικές αυξήσεις, ασφάλεια στη δουλειά, συντήρηση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και προστασία του περιβάλλοντος.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Φωκίδα από τη δεκαετία του ’80 και όλα αυτά τα χρόνια ξεζούμισε τον μόχθο των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Παρ’ όλα αυτά, η απάντηση που δίνει σήμερα στους ανθρώπους της είναι η στοχοποίηση και η τρομοκρατία.

Τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται να περάσουν. Η συνδικαλιστική δράση είναι δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνει στο στόχαστρο. Η επίθεση σε έναν εργαζόμενο αφορά όλους μας. Η απάντηση βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την ενότητα των εργαζομένων.

Απαιτούμε:
 Επαναπρόσληψη τώρα.
 Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Περισσότερα

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς: Καταγγελία για παράνομη απογευματινή εργασία στο Κ.Υ Μαρκόπουλου

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της 1ης Υ.Πε., η οποία για άλλη μία φορά προσπαθεί να...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Σχόλιο για τη πραξικοπηματική συγκρότηση του ΔΣ από ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ στον ΣΕΠΕ Ημαθίας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.  Στην χθεσινή συγκρότηση...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να δοθεί άμεσα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα σχολεία του Πειραιά που είναι εξεταστικά (και βαθμολογικά) κέντρα

Να δοθεί άμεσα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Δήμο Πειραιά στα σχολεία (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ)...