Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας: Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

Δημοσιεύτηκε στις

Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία και τους εργάτες!

Να σταματήσει τώρα η δίωξη του προέδρου του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκου Μπεκρή!

Καταδικάζουμε την προκλητική κλήση σε απολογία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκου Μπεκρή από την Εισαγγελία Πειραιά.

Λόγος η κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά πριν ένα χρόνο κατά την οποία οι λιμενεργάτες, με πρωτοβουλία του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου, άλλων σωματείων και του λαού της περιοχής απέτρεψαν τη φόρτωση κοντέινερ με πολεμικό υλικό το οποίο προοριζόταν για τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Δεν είναι τυχαίο ότι η δίωξη αυτή έρχεται λίγες μέρες αφού επέστρεψε η αποστολή αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ από την Παλαιστίνη, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια του κράτους και της κυβέρνησης στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων που αγωνίζονται, που στέκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και εκφράζουν την αντίθεση τους στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.

Δε θα τους περάσει! 

Απαιτούμε τώρα:

  • Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
  • Να καταργηθεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο και να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές.

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...