Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών Αθήνας: Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών Αθήνας στο πλευρό του Μάρκου Μπεκρή

Το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον συνάδελφο Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ, που διώκεται για τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση των λιμενεργατών ενάντια στη μεταφορά στρατιωτικού υλικού για το κράτος–δολοφόνο του Ισραήλ.

Η κινητοποίηση του Οκτώβρη 2024 ήταν πράξη διεθνιστικής αλληλεγγύης και υπεράσπισης της ειρήνης. Αντί να τιμηθεί, ποινικοποιείται!

Καταγγέλλουμε τη δίωξη ως απόπειρα τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράση

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
  • Να καταργηθεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο και να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές!
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών Αθήνας στέκεται στο πλευρό των εργατών του λιμανιού του Πειραιά, του παλαιστινιακού λαού και κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για λευτεριά, ειρήνη και δικαιοσύνη.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας – Ο αγώνας των εργαζομένων στα NOTOS είναι αγώνας όλου του κλάδου

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ NOTOS ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ...

ΕΛΕΠΑ-Τρία χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο-έγκλημα στην Πύλο

Tρία χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο-έγκλημα στην Πύλο. Τρία χρόνια έχουν περάσει από το πολύνεκρο...