Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής: Για την επίθεση της αστυνομίας σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς στη Διεύθυνση ΠΕ Α’Αθήνας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την απαράδεκτη και αναίτια επίθεση της αστυνομίας σε γονείς και παιδιά, σε εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου και διαμαρτύρονταν ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε δημοτικά σχολεία της περιοχής. Στα δίκαια αιτήματά τους η αστυνομία απάντησε με ξύλο, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χωρίς να τους σταματήσει ούτε η παρουσία των μικρών μαθητών στο χώρο της συγκέντρωσης. Για αυτά τα θλιβερά γεγονότα έχει ευθύνες η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη και η Διεύθυνση της ΔΙΠΕ.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν μας τρομάζουν! Οι εργαζόμενοι του κλάδου θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα σχολεία των παιδιών μας μέσα από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τις Ενώσεις, την Ομοσπονδία. Ενάντια στην υποβάθμιση της παιδείας, ενάντια στις συγχωνεύσεις των τμημάτων, για κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, για χρηματοδότηση της παιδείας.

 Στηρίζουμε τη νέα κινητοποίηση στην οποία καλούν οι Ενώσεις του Κεντρικού Τομέα της Ομοσπονδίας την Δευτέρα 27/10 στις 12:00μμ στο Υπουργείο Παιδείας και το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 6/11.

Περισσότερα

Συνδικάτο Ιχθυοκαλλιεργειών Τροφίμων Ποτών Θεσπρωτίας: Συλλυπητήριο μήνυμα

Με βαθιά θλίψη και οδύνη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συνδικάτου  Εργαζομένων...

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη: Κάλεσμα στήριξης της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών ενάντια στην Ελληνική Εμπλοκή

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ Η Ελληνική Επιτροπή για τη...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά! Το Εργατικό Κέντρο Νομού Θεσπρωτίας...