Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων : Πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση σε φιέστα του Υπ. Δικαιοσύνης

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο μας μαζί με τους δικαστικούς υπαλλήλους και συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους μας με μικρά εισοδήματα πραγματοποίησε δυναμική, αιφνιδιαστική κινητοποίηση στη φιέστα που διοργάνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για τα εγκαίνια της Περιφερειακής Έδρας Περιστερίου, με παρουσία του Πρωθυπουργού.

Με την κινητοποίηση μας ξεκαθαρίσαμε ότι οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι ζούμε ήδη στο πετσί μας τις συνέπειες από την εφαρμογή του Δικαστικού Χάρτη, που σημαίνει παραπέρα εντατικοποίηση και αύξηση της εκμετάλλευσης για μας για να θωρακιστούν τα κέρδη των εργοδοτών μας. Γιατί αναγκαζόμαστε να τρέχουμε στα δικαστικά κτίρια σε όλη την Αττική, για να προλάβουμε τις δουλειές και τις ασφυκτικές προθεσμίες. Την ίδια στιγμή ο Δικαστικός Χάρτης σημαίνει  εργασία – λάστιχο και χρέη για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους μας με μικρά εισοδήματα, για τους δικαστικούς υπαλλήλους, αφού η υποστελέχωση και τα τεράστια κενά παραμένουν. Και φυσικά μια δικαιοσύνη ακόμα πιο ακριβή και εχθρική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Κάναμε σαφές ότι αυτή η φιέστα αποτελεί πραγματική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της δικαιοσύνης, την ώρα που η κυβέρνηση ψήφισε το νομοσχέδιο – τερατούργημα της 13ωρης εξόντωσης και οι δυνάμεις καταστολής ρίχνουν χημικά στους γιατρούς που σώζουν ζωές, πετσοκόβονται οι δαπάνες για την υγεία – πρόνοια, παιδεία για να τροφοδοτηθούν οι ματωμένοι προϋπολογισμοί του ΝΑΤΟ και η πολεμική οικονομία, πανηγυρίζει με φιέστες και φρεσκοβαμμένα κτίρια  για τον Δικαστικό Χάρτη

Παραδώσαμε υπόμνημα με τα αιτήματά μας και την ανάγκη υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος κυνικά μας ρώτησε αν τα αιτήματα μας έχουν δημοσιονομικό κόστος, αποδεικνύοντας ότι για τις κυβερνήσεις και το κράτος τους, οι ζωές μας και οι ανάγκες μας είναι κόστος, ενώ δεν είναι κόστος οι υπέρογκες δαπάνες για το ΝΑΤΟ και για την πολεμική οικονομία της ΕΕ.

Δυναμώνουμε τον κοινό συντονισμό όλων των εργαζόμενων στο χώρο της Δικαιοσύνης, μέσα από τα Σωματεία μας, στο έδαφος των κοινών προβλημάτων και την πάλη για υπογραφεί τώρα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για κάθε μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο που θα κατοχυρώνει πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ: Την τρομοκρατία του κεφαλαίου και των μπράβων του, μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να τη τσακίσει

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τις απειλές σε εκπρόσωπο της επιτροπής ελέγχου, μέτρων προστασίας της ασφάλειας...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την νέα επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την νέα πειρατική επίθεση από το κράτος δολοφόνο του...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει και καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού συνδικαλιστή

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει και καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού συνδικαλιστή, μέλος του Διοικητικού...