Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στον προσφυγικό καταυλισμό Jalazone ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Εμείς λογαριάζουμε στους λιμενεργάτες να μην αφήσουν άλλες σφαίρες να έρθουν για εμάς».

Red Safi, Επιτροπή Κατοίκων προσφυγικού καταυλισμού Al-Jalazone

Το απόγευμα της Κυριακής, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Jalazone, όπου τους υποδέχθηκε η επιτροπή του καταυλισμού. Μαζί περπάτησαν στα στενά του καταυλισμού, όπου ζουν σε ασφυκτικές συνθήκες πάνω από 15.000 άνθρωποι σε μια έκταση που μόλις ξεπερνά το ¼ του τετραγωνικού χιλιομέτρου.

Οι 16000 κάτοικοι του Jalazone, πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα, ζουν σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς απρόσκοπτη πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, και κάτω από τον διαρκή φόβο των ισραηλινών επιδρομών που ισοπεδώνουν κτίρια και γκρεμίζουν σπίτια.

Η αντιπροσωπεία είδε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, τονίζοντας πως οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες δεν ζητούν ελεημοσύνη, αλλά δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και ελευθερία. Περπάτησε σε σοκάκια γεμάτα με στένσιλ και ζωγραφιές προσώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες του κράτους-δολοφόνου τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί από αυτούς ανήλικα παιδιά.

Η παρουσία του ΠΑΜΕ στον προσφυγικό καταυλισμό εξέφρασε, για ακόμη μια φορά, τη ζωντανή διεθνιστική αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας προς τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να αγωνίζεται για ελευθερία, δικαιοσύνη και επιστροφή στη γη του.

ΦΩΤΟ

https://flic.kr/s/aHBqjCxq4q

ΒΙΝΤΕΟ

 

Περισσότερα

Το πρόγραμμα της παιδικής εκπομπής ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ το Σάββατο 6 Δεκέμβρη

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025, στις 9.00 το πρωί στο web radio του ΠΑΜΕ...

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Σε κινητοποίηση στο Σύνταγμα προχώρησαν χθες, 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ,  ανάπηροι και χρόνιοι...

Η χορωδία του ΠΑΜΕ θα πλαισιώσει την εκδήλωση που διοργανώνουν τα σωματεία και οι φορείς της Ηλιούπολης στις 8.1

Η εργατική χορωδία του ΠΑΜΕ θα πλαισιώσει την εκδήλωση που διοργανώνουν τα σωματεία και...