Σωματεία Ν. Μεσσηνίας: Δελτίο Τύπου για την πικετοφορία αλληλεγγύης των σωματείων στον Παλαιστινιακό λαό

Δημοσιεύτηκε στις

Πικετοφορία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν την Παρασκευή το απόγευμα εργατικά σωματεία του Νομού, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη κλιμάκωση της σφαγής του από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Μέλη των συνδικάτων και εργαζόμενοι, απηύθυναν κάλεσμα στο λαό της πόλης για δυνάμωμα της πάλης για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με εδαφική συνέχεια και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς κατοχικές, στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς εποικισμούς και εποίκους. Παράλληλα, εναντιώθηκαν ακόμα μια φορά στη στήριξη της κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και στους ευρωατλαντικούς συμμάχους του που με εύθραυστες συμφωνίες για τη Γάζα επιχειρούν να ξεπλύνουν τα εγκλήματά τους σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Οι διαδηλωτές αποκάλυψαν ότι η δήθεν εκεχειρία, δηλαδή η ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο που προβάλλεται ως συμφωνία ειρήνης ενταφιάζει κάθε προοπτική για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Την ίδια ώρα στο όνομα της πολεμικής οικονομίας, ο λαός, οι εργαζόμενοι στενάζουν και έρχονται αντιμέτωποι με νομοσχέδια όπως το τερατούργημα της κυβέρνησης για το 13ωρο, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους και στο λαό της πόλης να στείλει στα σκουπίδια το νομοσχέδιο–τερατούργημα για το 13ωρο.

Στη συνέχεια τα μέλη των συνδικάτων κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στην απεργία της Τρίτης 14 Οκτώβρη, στις 10π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα για το 13ωρο, ενώ ενημέρωσαν τους εργαζόμενους και το λαό για τις διατάξεις του που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα, στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της πολεμικής οικονομίας της ΕΕ, που τσακίζει μισθούς και δικαιώματα για να χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια πολεμικούς εξοπλισμούς, φορτώνοντας τα βάρη των ιμπεριαλιστικών πολέμων στους λαούς.

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνίας – Πληροφορικής: Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να ζήσουμε καλύτερα, και όχι μηχανές

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ 10:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ Στα σκουπίδια το νομοσχέδιο για το...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Μια απάντηση για το ερωτηματολόγιο της εργοδοσίας στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία

Ας ξεκινήσουμε από το κύριο, την ικανοποίηση των εργαζομένων, την κατάσταση που βιώνουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων Cosmote TV: Δεν είναι σύγχρονο, τον 21ο αιώνα, να δουλεύουμε 13 ώρες

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – 10:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ Είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές Δεν είναι σύγχρονο,...