Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις: Κάλεσμα για 15 Οκτώβρη Παναττική Συγκέντρωση

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15.10.2025 ΚΑΙ ΩΡΑ 10πμ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Σ.Ε.Α  ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (πρώην Κοτζιά)

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Μετά από την μεγαλειώδη Πανελλαδική συγκέντρωσή μας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις  αποφάσισαν την συνέχιση του  αγώνα μας  με ένα 15ήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα.  Στην Αθήνα με Παναττική Συγκέντρωση 15 Οκτώβρη και ώρα 10πμ  και θα αναπτυχθεί σε όλες τις περιοχές από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Δίνουμε συνέχεια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας γιατί όλα τα προβλήματα που μας έχουν κάνει την ζωή μας αφόρητη, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Είναι εδώ παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης.Μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία και εμπαιγμός απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, όταν μάλιστα προσπαθεί αυτή την κοροϊδία «του τίποτα» να την εμφανίσει ως επίτευγμα παροχών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα  και απαιτούμε τώρα πραγματικές λύσεις. Δεν πρόκειται να δεχθούμε και να ανεχθούμε τα ψίχουλα, όταν μετά από 15 χρόνια αρπαγών των συντάξεών μας στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, της 13ης,14ης σύνταξης, του ΕΚΑΣ, της επιβολής της προσωπικής διαφοράς, την εισφορά αλληλεγγύης, και πολλών άλλων. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν 15 χρόνια να πάρουν αύξηση, όταν η ακρίβεια σάρωσε και σαρώνει τις πενιχρές συντάξεις, έρχονται και μας λένε ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, επικαλούμενοι τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Χρήματα όμως υπάρχουν για τους αιματηρούς πολέμους και την πολεμική οικονομία για να σφάζονται οι λαοί στον βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο θυμός, η αγανάκτηση που δίκαια μας διακατέχει και εκφράσθηκε την 1η Οκτώβρη Παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων, με συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις με τα παιδιά και τα εγγόνια μας που τους επιφυλάσσουν χειρότερη ζωή με 13ώρες εργασία, αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, πρέπει να εκφρασθεί με την συμμετοχή μας στην Παναττική μας συγκέντρωση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε:

Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, με πραγματικές αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους στις Κύριες και Επικουρικές, καταβολή των αναδρομικών της 13ης και 14ης σύνταξης, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη ΤΩΡΑ.

Μέτρα για την υγεία με αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας. Άνοιγμα δομών υγείας και χειρουργικών κλινών που είναι ανενεργές. Πραγματικά δωρεάν υγεία με κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με δωρεάν παροχή φαρμάκων. Δημιουργία Δημόσιων Γηροκομείων.

Λύσεις στα προβλήματά μας δίχως την μαζικότερη,μαχητικότερη συμμετοχή στους αγώνες περισσότερο από κάθε φορά δεν πρόκειται να δοθούν

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ  

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με νέα απεργία

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με νέα απεργία. Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Καμία αναμονή οργανώνουμε τη νέα απεργία απαιτώντας να μην ψηφιστεί το τερατούργημα της κυβέρνησης

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων σε συνεδρίασή της χθες, Κυριακή 5 Οκτώβρη, αποφάσισε...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Το νομοσχέδιο για το 13ωρο απορρίπτεται, θα τους το κάνουμε καθαρό και στην νέα απεργία

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας αντλεί δύναμη και αισιοδοξία από τους χιλιάδες απεργούς και τους...