Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του δικαστηρίου που έβγαλε παράνομη την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας βάζοντας κι αυτό το λιθαράκι του στις εγκληματικές πολιτικές που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος.
Η δικαιοσύνη σταθερά, κατ’ εντολή των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, της κυβέρνησης της Ν.Δ., της διοίκησης της ΥΠΑ που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την πολύ επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα αεροδρόμια της χώρας, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και μηχανικό εξοπλισμό, στρέφεται κατά των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.
Η διοίκηση της ΥΠΑ αξιοποιώντας όλους τους μηχανισμούς και έχοντας στο πλευρό της την κυβέρνηση, επιχειρεί να ποινικοποιήσει τους αγώνες, να σπείρει το φόβο, την τρομοκρατία, να ανακόψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων για να πάρει απάντηση ο σχεδιασμός της για αύξηση των ορίων της χωρητικότητας της εναέριας κυκλοφορίας βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια επιβατών προσωπικού αλλά και ολόκληρων περιοχών.
Απαιτούμε συνθήκες δουλειάς και αμοιβές που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες μας.
Διεκδικούμε:
- Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό τερατούργημα. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ξηλώνουν το 8ωρο, επιβάλλουν την ευελιξία και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
- 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο με αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
- Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, οι ζωές μας δεν είναι κόστος.
- Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και άλλων συλλογικών κατακτήσεων όπως των τριετιών (2012-2023) που μας έκλεψαν, της μετενέργειας και της συρροής των συμβάσεων.
- Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
- Λεφτά για μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν μαζική απάντηση. Η επιτυχία της απεργίας την 1η Οκτώβρη είναι στα χέρια μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – 1η ΟΚΤΩΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, 10:30πμ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ