ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών καταδικάζει την δίωξη του Νίκου Τσακλίδη, συνδικαλιστή της ΔΕΣΚ, εκλεγμένο στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην «Hellenic Train» και συγγενή θύματος του εγκλήματος των Τεμπών από την Hellenic Train, όπου τον καλούν σε απολογία με την κατηγορία ότι « προκάλεσε υπηρεσιακή ανωμαλία» επειδή τόλμησε να απαιτήσει να τηρηθούν οι κανονισμοί ασφαλείας.
Πρόκειται για την εργασία ζεύξης – απόζευξης βαγονιών και μηχανών που σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας απαιτεί πάντα τη συμμετοχή τουλάχιστον δύο εργαζομένων. Ο Νίκος Τσακλίδης ο οποίος είχε κινδυνεύσει στο παρελθόν από την συγκεκριμένη εργασία, αρνήθηκε να την εκτελέσει μόνος του και δυόμιση μήνες μετά κι αμέσως μετά την εκλογή του στο ΔΣ, τον καλούν σε απολογία.
Η Hellenic Train αποθρασυνόμενη από την ατιμωρησία, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών και όχι απλά δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και επομένως για τους επιβάτες, αλλά φτάνει στο σημείο να τιμωρεί όσους απαιτούν να τηρηθούν.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων και των συγγενών των θυμάτων.
Καταδικάζουμε και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη του Νίκου Τσακλίδη και οποιουδήποτε άλλου σηκώνει κεφάλι κόντρα στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια προστασίας των υπευθύνων του κρατικού εγκλήματος στα Τέμπη όπως και τη χυδαιότητα της άρνησης στους συγγενείς ακόμα και για την εκταφή των ανθρώπων τους.
Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!
Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί!