Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ν. Ξάνθης: Δεν θα επιτρέψουμε η τρομοκρατία να γίνει “καθεστώς” στους χώρους δουλειάς

Δημοσιεύτηκε στις

Η κλήση σε απολογία εργαζόμενου από την Hellenic Train είναι σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι! 

Η Hellenic Train συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο που οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών και αποθρασυμμένη από την ατιμωρησία, όχι μόνο δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και επομένως για τους επιβάτες, αλλά τιμωρεί όσους απαιτούν να τηρηθούν.

Τα θρασίμια της Διοίκησης της εν λόγω εταιρείας καλούν το συνάδελφο σε απολογία επειδή απαίτησε να τηρηθεί το πρωτόκολλο και οι κανονισμοί ασφαλείας σε συγκεκριμένη εργασία. Την κατηγορία μάλιστα την ονόμασαν «πρόκληση υπηρεσιακής ανωμαλίας»!

Η “υπηρεσιακή ανωμαλία” που επικαλούνται τα κοράκια της Hellenic Train δεν είναι άλλη από το “κόστος” που θα χρειαστεί για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας. Είναι η ίδια αιτία που προκάλεσε το έγκλημα των Τεμπών και οδηγεί σε χιλιάδες εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, όπως και το χθεσινό σε επιβατικό πλοίο, όπου χάθηκε η ζωή ενός 20χρονου ναυτεργάτη, ένας 30χρονος στην Αταλάντη και ένας 70χρονος (!) στη Λάρισα!

 Για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι κόστος η τήρηση των μέτρων προστασίας το σταθερό ωράριο, οι αξιοπρεπείς μισθοί και συνθήκες εργασίας, συνολικά οι ζωές μας.

Η “πειθαρχική δίωξη” αποστέλλεται με καθυστέρηση δυόμισι μηνών από το συμβάν και… μία μόλις ημέρα μετά τις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου, στο ΔΣ του οποίου ο συνάδελφος εξελέγη.

Είναι λοιπόν φανερό ότι δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με μια αυθαίρετη και άδικη πειθαρχική διαδικασία, αλλά με μια καθαρά εκδικητική και συνδικαλιστικά στοχευμένη ενέργεια, που στόχο έχει τον εκφοβισμό των εργαζομένων και την αποθάρρυνση της συλλογικής δράσης.

Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη: Ο συνάδελφος που διώκεται είναι συγγενής θύματος της τραγωδίας στα Τέμπη και από τους πιο δραστήριους μπροστάρηδες στην απαίτηση για ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και προσλήψεις.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά:

  • Η απόφαση της “Hellenic Train” να καλέσει σε απολογία συνάδελφο που εφάρμοσε τον Κανονισμό Ασφαλείας είναι άκυρη, άδικη και προκλητική.
  • Δεν θα επιτρέψουμε η τρομοκρατία να γίνει “καθεστώς” στους χώρους δουλειάς.
  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της πειθαρχικής διαδικασίας και την απαλλαγή του συναδέλφου από κάθε κατηγορία.
  • Ζητάμε μαζικές προσλήψεις σε όλα τα κρίσιμα πόστα και ειδικότητες, ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στην εγκληματική πολιτική με καθολική συμμετοχή στην απεργία την 1η Οκτώβρη! Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης, 10πμ, στην Κεντρική Πλατεία!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Δυναμώνουμε τον αγώνα για αυξήσεις τους μισθούς, υγεία, παιδεία, ζωή με δικαιώματα

52 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ - ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Φέτος συμπληρώνονται 52 χρόνια από τον ηρωικό αγώνα του Πολυτεχνείου

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6:30ΜΜ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ - ΝΑΥΠΛΙΟ! Το Πολυτεχνείο ζει! Οργάνωση και...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Για τη κατάθεση στεφάνων από την ΟΒΣΑ και συμμετοχή στις 3ήμερες εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Η Ομοσπονδία μας  καλεί τα σωματεία τις Ομοσπονδίες, τις επιτροπές Αγώνα  αυτοαπασχολούμενων ,  να...