Δυόμισι χρόνια μετά το έγκλημα στα Τέμπη η “Hellenic Train” αντί για μέτρα ασφαλείας επιλέγει την έκθεση των εργαζομένων σε διαρκείς κινδύνους αλλά και τον δρόμο του εκφοβισμού.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καλεί σε απολογία εργαζόμενο και μάλιστα συγγενή θύματος των Τεμπών, εκλεγμένο στο ΔΣ του σωματείου. Το “παράπτωμα” του ήταν ότι αρνήθηκε να εκτελέσει μόνος του εργασίες ζεύξης- απόζευξης βαγονιών και μηχανών για τις οποίες απαιτούνται τουλάχιστον 2 εργαζόμενοι, μόνος του!
Πρόκειται για μια καθαρά εκδικητική και συνδικαλιστικά στοχευμένη ενέργεια που στόχο έχει τον εκφοβισμό των εργαζομένων και την αποθάρρυνση της συλλογικής δράσης!
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της πειθαρχικής διαδικασίας αλλά και μαζικές προσλήψεις ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.