1η Οκτώβρη Απεργούμε γιατί το νέο αντεργατικό έκτρωμα με τις 13 ώρες δουλειάς στον ίδιο εργοδότη, προωθεί την ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και το σπάσιμο της άδειας, είναι βγαλμένο από τα συρτάρια του ΣΕΒ και έχουν την μεγάλη χαρά τα πρόθυμα παπαγαλάκια, η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που ψήφισαν αυτές τις ευρωπαϊκές οδηγίες, να το εφαρμόσουν και να το εμφανίσουν ως «προοδευτικό» και «ελεύθερη επιλογή» του καθένα μας. Εμείς όμως γνωρίζουμε γιατί το έχουμε βιώσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ότι η ευελιξία μπορεί να έχει 2 πλευρές: είτε σε περίοδο με αυξημένη δουλειά συνεχόμενα 13 ωρα, είτε σε περίοδο αναδουλειάς να δουλεύουμε 5ωρα, για να μειώνεται το κόστος παραγωγής.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ!
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Όλοι μας καταλαβαίνουμε πολύ καλά, στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ρομποτικής, των τεράστιων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, ότι είναι μεσαίωνας να δουλεύουμε 13 ώρες, να κάνουμε 2 και 3 δουλειές, για να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και δυνατότητες να δουλεύουμε λιγότερο και να αμειβόμαστε πολύ περισσότερο, να έχουμε ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο για μας και τις οικογένειες μας!
Γυρνάμε την πλάτη, στη ντροπή της εργατικής τάξης, τη ΓΣΕΕ και τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, που ψάχνει να βρει θετικά στο νομοσχέδιο και διεκδικούμε τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Μόνο ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας έχει αποτελέσματα, κόντρα στον συμβιβασμό, στην παθητικότητα και την ηττοπάθεια. Η απεργία μας, η πρώτη απεργία σε επιχειρησιακό επίπεδο στον κλάδο για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας ανέδειξε τις δυνατότητες της μαζικής οργανωμένης διεκδίκησης. Η πάλη των συναδέλφων μας στην Adelco που απέτρεψαν την προσπάθεια της εργοδοσίας να τους επιβάλει όλο το αντεργατικό πλαίσιο πριν καν συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο είναι άλλο ένα τρανό παράδειγμα ότι μόνο η πάλη μας μπορεί να βάλει φρένο στις ορέξεις της εργοδοσίας. Η αποφασιστική στάση του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής της Επιτροπής κατά των Πλειστηριασμών Περιστεριού και άλλων φορέων απέτρεψε για άλλη μια φορά την έξωση συναδέλφισσας εργαζόμενης στην Demo κάνοντας καθαρό ότιανά πάσα ώρα και στιγμή είμαστε σε επιφυλακή, αν προσπαθήσουν ξανά για να της πάρουν το σπίτι.
Την Τετάρτη 1 Οκτώβρη, είμαστε όλοι στους δρόμους, είμαστε με το πανό του Σωματείου μας και γι’ αυτό δεν θα παραχθεί – συσκευαστεί ούτε ένα δισκίο, δεν θα απελευθερωθεί ούτε μία παρτίδα, δεν θα δούμε κανένα γιατρό, δεν θα δουλέψουν τα συστήματα….. γιατί θα απεργήσουμε και θα απαιτήσουμε μαζί με τους συναδέλφους του κλάδου και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας:
- Να πεταχτεί στα σκουπίδια αυτό το έκτρωμα και συνολικά αυτή η πολιτική που μας διαλύει τις ζωές μας.
- Να μπει μπροστά η μάχη για 7ώρο – 5ημερο – 35ωρο με αυξήσεις στους μισθούς μας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
- Άμεση υπογραφή κλαδικής και επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.
ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ