Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Δημοσιεύτηκε στις

Συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά τη δολοφονία, οι συνθήκες που γέννησαν και όπλισαν το χέρι των φασιστών όχι μόνο παραμένουν, αλλά δυναμώνουν. Η αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, η εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, η όξυνση της καταστολής, το έδαφος που δίνουν κυβερνήσεις και ΕΕ σε ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα, αποδεικνύουν ότι ο φασισμός δεν είναι «παρεκτροπή», αλλά γέννημα θρέμμα αυτού του συστήματος.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τη νεολαία του Πειραιά να δώσουν δυναμικό «παρών» στις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τα 12 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του Παύλου στο Κερατσίνι, λίγες μόλις μέρες μετά την οργανωμένη επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αποκάλυψε τον πραγματικό ρόλο των φασιστών: μαντρόσκυλα του συστήματος, έτοιμα να χτυπήσουν τους εργάτες, τα σωματεία τους, κάθε φωνή που αντιστέκεται στη σαπίλα της εκμετάλλευσης, στην πολιτική που γεννά φτώχεια, ανεργία και πολέμους.

 Δώδεκα χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε. Έχουμε δώσει όρκο ότι δεν θα αφήσουμε να ξαναβγούν από τα λαγούμια τους. Είμαστε σε επαγρύπνηση.

Εναντιωνόμαστε στο σύστημα που τους θρέφει, που αξιοποιεί τον φασισμό για να κρατά υποταγμένους τους εργαζόμενους, για να επιβάλλει την αντιλαϊκή του πολιτική και να στέλνει τους λαούς να σκοτώνονται στους πολέμους του.

Συμμετέχουμε και καλούμε στο συλλαλητήριο στις 18 Σεπτέμβρη στις 17:30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και πορεία στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Με την οργανωμένη πάλη μας, με τα σωματεία μας, δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά.

Περισσότερα

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Ν. Αττικής: Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η ποινή που επιβλήθηκε στο φαντάρο Μ. Παπαγεωργίου

Το συνδικάτο καθαριστριών Αττικής και περιχώρων καταδικάζει απερίφραστα την ποινή που επιβλήθηκε στο φαντάρο...

Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που αγωνίζονται

Το ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη της στον στρατιώτη Μάνο Παπαγεωργίου,...

Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Νομού Θεσσαλονίκης: Για την κατάσταση στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε φέτος λίγες ώρες νωρίτερα για τους εργαζόμενους και το επιβατικό...