ΕΛΜΕ Πειραιά : Όλοι στην κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας 4 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 14:00.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά έχει αναδείξει έγκαιρα και αναλυτικά τις επικίνδυνες αλλαγές και τους νέους κόφτες που προωθούνται από το Υπουργείο Εργασίας, με την νέα “πιλοτική δράση” για τη χορήγηση του επιδόματος και την σχετική ΚΥΑ  (αριθμός 54427/τεύχος Β’/20-12-2024) (βλέπε ανακοίνωση Προωθούνται νέες αντιδραστικές αλλαγές και κόφτες στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, που αποκλείουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς).

Τη στιγμή που οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί αγωνιούν για το πώς θα βιοποριστούν και για το πού πρέπει να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για τη νέα σχολική χρονιά (αν δουλέψουν), κυβέρνηση και ΔΥΠΑ βάζουν συνεχώς εμπόδια στο να πάρουν οι συνάδελφοι ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας (βλέπε ανακοινώσεις του σωματείου μας Εδώ και τώρα κυβέρνηση, Υπουργείο Εργασίας και ΔΥΠΑ να προχωρήσουν στις κατάλληλες ρυθμίσεις για να πάρουν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί ολόκληρο το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας για τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης! Συμβασιούχοι αναπληρωτές άνεργοι και με άδειες τσέπες μέσα στο κατακαλόκαιρο!)

Φτάνει πια με την κοροϊδία!

Διεκδικούμε όλα αυτά που έχουμε ανάγκη!

Απαιτούμε:

  • Να δίνεται ολόκληρο το ποσό του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς με απλοποίηση των διαδικασιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθεί το αίσχος της προπληρωμένης κάρτας.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς-Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που κατοχυρώνει 12μηνη σύμβαση για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς μέχρι το διορισμό. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών/τριών με αυτά των μονίμων.

Περισσότερα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης – Υμηττού: Αλληλεγγύη στον Μ.Μπεκρή πρόεδρο του ΕΚ Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης-Δάφνης-Υμηττού, ενώνει την φωνή του με τα Συνδικάτα και τους...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς: 52 χρόνια μετά, τιμούμε την ηρωική επέτειο του Πολυτεχνείου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: 23 Νοέμβρη Όλοι στη Γενική Συνέλευση

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ. στην έδρα μας στην Πλ....