Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς: Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία 29 Αυγούστου

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή του για τη νέα ισραηλινή θηριωδία,  με διπλό φονικό χτύπημα στο νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις, που  στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους. Το νοσοκομείο αυτό είναι ένα από τα 18 εναπομείναντα, αφού σύμφωνα με τον ΟΗΕ από τον Οκτώβριο του 2023 έχει ισοπεδωθεί το 50% των νοσοκομείων της Γάζας με πάνω από 600 υγειονομικούς να έχουν δολοφονηθεί.

Οι δικαιολογίες του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου και των συμμάχων του, προσπαθούν να καλύψουν το σχέδιο εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού και της «συστηματικής αποδόμησης του συστήματος υγείας» για να αποκλειστεί η πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

Η σύμπραξη της κυβέρνηση της ΝΔ και του υπουργού Υγείας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, την ώρα που τα νοσοκομεία στη Γάζα βομβαρδίζονται, παρέχει χυδαία κάλυψη και στήριξη στη γενοκτονία και τη λιμοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας, οικονομική ή πολιτική, με το κράτος δολοφόνο και καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικά το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία την Παρασκευή 29/08/25 στις 19:00!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Περισσότερα

Σωματείο Καθαριστριών Καθαριστών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας: Μαχητική παρέμβαση στη ΔΥΠΑ ενάντια στην υποχρεωτική προπληρωμένη κάρτα επιδομάτων

Μαχητική παρέμβαση στη ΔΥΠΑ ενάντια στην υποχρεωτική προπληρωμένη κάρτα επιδομάτων και την καθυστέρηση των...

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Πρόσκληση σε ανοιχτή συνεδρίαση Κεντρικής διοίκησης 1η Σεπτέμβρη

Σας καλούμε, την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 18:30 στα γραφεία του Συνδικάτου,...