Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Ένα ακόμη περιστατικό βίαιης και απαράδεκτης συμπεριφοράς εργοδότη

Δημοσιεύτηκε στις

 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ένα ακόμη περιστατικό βίαιης και απαράδεκτης συμπεριφοράς εργοδότη έρχεται να προστεθεί στην περιοχή μας. Εργαζόμενη που πήγε στην εργασία της ΑΤLANTIS EXPRESS LAUNDRY (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ) για να βγάλει το μεροκάματό της ξυλοκοπήθηκε από τον εργοδότη της εν ώρα εργασίας. Τέτοια περιστατικά αναδεικνύουν ακόμα πιο ανάγλυφα την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς.

Η σημερινή κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων νομοθετεί και δίνει αέρα στα πανιά των εργοδοτών για να αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια και όσες παρόμοιες στους χώρους δουλειάς, όπως η εργασία οικοδομών μετά τις 12μμ τις μέρες του καύσωνα, θέλουν να …”περάσουν το μήνυμα” να μη σηκώνει κανείς κεφάλι, να μη διεκδικεί, αλλά να δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ, Κυριακές, χωρίς ρεπό, με ημιασφάλιση ή και ανασφάλιστη εργασία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς καταβολή δώρων, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν και να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικα. Να παλέψουμε όλοι μαζί και να σπάσουμε το κύμα αυθαιρεσίας, βίας και τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, να υψώσουμε τοίχος αντίστασης και προστασίας για την υπεράσπιση και την βελτίωση της ζωής μας.

Καλούμε τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συλλόγους, τους φορείς, τον λαό της περιοχής να καταδικάσουν το περιστατικό και κάθε περιστατικό των αντεργατικών μεθοδεύσεων εργοδοτών και κυβέρνησης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Περισσότερα

Δημοσιογραφική Συνεργασίας: Ανακοίνωση για τις δολοφονίες δημοσιογράφων στην Γάζα

Αλληλεγγύη στον ηρωϊκό λαό της Παλαιστίνης Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία Λευτεριά στην Παλαιστίνη Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία»...

Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ν. Μεσσηνίας: Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 20:00Μ.Μ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΦΑΝΟΥΣ ΝΑΥΤΗ) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ...

Σωματείο Εργαζ. στις Εμπορικές Επιχειρήσεις Καταστήματα Αρκαδίας: Κάλεσμα σε σύσκεψη για την οργάνωση της αντίστασης ενάντια στην καύση απορριμμάτων

Οι τελευταίες εξελίξεις με τη δημοσιοποίηση σε διαβούλευση της μελέτης για την καύση απορριμμάτων...