Σωματείο Εργαζομένων HELLENIC QUALITY FOODS Εύβοιας: Καταβολή επιδόματος και αποδοχών αδείας

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 21 Ιουλίου 2025 η συνδικαλιστική μας οργάνωση προσέφυγε στην υπηρεσία σας γιατί  κατά τη χορήγηση της κανονικής μας άδειας η εργοδοσία δεν κατέβαλλε τις αποδοχές και το επίδομα άδειας ως όφειλε. Αυτή η στάση της HQF-MIMIKΟΣ (ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ) δυσκολεύει τον ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό όλων μας με συνέπειες στη διεκπεραίωσης υποχρεώσεων ή τον προγραμματισμό ολιγοήμερων διακοπών κτλ.

Μετά τις ενέργειες της υπηρεσίας σας η εργοδοσία κατέβαλε το επίδομα άδειας σε όλους τους συναδέλφους ισχυριζόμενη μάλιστα ότι αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως!

Επισημαίνουμε ότι ο ισχυρισμός της εργοδοσίας ότι αυτό θα έκανε “ούτως ή άλλως” είναι ψευδής και αυτό γιατί η HQF-MIMIKΟΣ (ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ) συστηματικά, εδώ και πολλά χρόνια, δεν καταβάλει τις αποδοχές και το επίδομα αδείας με τη χορήγηση κανονικής άδειας.

Πιο συγκεκριμένα, πριν την ίδρυση του Σωματείου μας υπήρχαν φορές που το επίδομα άδειας το παίρναμε τέλος φθινοπώρου ακόμα και αρχές χειμώνα ενώ για τις αποδοχές αδείας ούτε λόγος να καταβάλλονται μαζί με τη χορήγηση κανονικής άδειας.

Με την ίδρυση του Σωματείου μας το 2021, εκείνη τη χρονιά, το επίδομα καταβλήθηκε μόνο μετά την προκήρυξη κινητοποιήσεων στις 29/08/2021 γιατί μέχρι τότε δεν είχε καταβληθεί.

Μάλιστα και τότε όταν το έδωσαν είπαν ότι θα το έδιναν “ούτως ή άλλως” και πως ότι δεν το έδωσαν λόγο των κινητοποιήσεων! Την επόμενη χρονιά, στις 27/06/2022 και πάλι προσφύγαμε στην υπηρεσία σας με το υπ’ αριθμό 65 έγγραφό μας γιατί συνάδελφοι έβγαιναν σε κανονική άδεια χωρίς να τους έχουν καταβληθεί οι αποδοχές και το επίδομα αδείας! Στην υπηρεσία σας προσφύγαμε και την επόμενη χρονιά, στις 2/07/2023 με το υπ’ αριθμό 111 έγγραφό μας για τον ίδιο λόγο ενώ η μη καταβολή αποδοχών και επιδόματος άδειας μαζί με τη χορήγηση κανονικής άδειας περιλαμβάνεται και στο έγγραφο 174 την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα στις 22/07/2024, που απευθύναμε στην υπηρεσία σας για διάφορα ζητήματα ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν και αυτό.

Η στάση της HQF-MIMIKΟΣ (ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ) αποτελεί πρόκληση καθώς δεν είναι δεδομένα ούτε τα αυτονόητα και μάλιστα ορισμένα εξ αυτών κατοχυρώθηκαν μόνο μετά τη δημιουργία και δράση του Σωματείου μας.

Παρακαλούμε όπως η υπηρεσία σας κάνει ότι είναι δυνατό, στο βαθμό που της επιτρέπεται από τις αρμοδιότητές της, προκειμένου η εργοδοσία να καταβάλλει μαζί με την κανονική άδεια τις αποδοχές και το επίδομα αδεία γιατί πέραν των άλλων αυτή είναι και μια ανάγκη όλων μας.

Περισσότερα

Συνδικάτο Φαρμάκου Ν. Αττικής: Μόνο ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνα φέρνει αποτελέσματα

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής χαιρετίζει τον αγώνα που δόθηκε, για να γυρίσει...

Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας: Κάλεσμα προς συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ. Κλιμάκιο της Διοίκησης...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών – Ένωση Λογιστών Ελεγκτών ΠΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στη κινητοποίηση 14 Αυγούστου στο Λιμάνι του Πειραιά

ΚΑΜΊΑ εμπλοκή και στήριξη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού Λαού. ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ...