Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καταγγελία για απρόκλητη επίθεση δυνάμεων καταστολής σε βάρος φοιτητών και εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος φοιτητών και εργαζόμενων στα ΑΕΙ οι οποίοι διαδήλωναν σήμερα έξω από  τη σύνοδο πρυτάνεων με σύνθημα :” στήριξη ζητούν οι φοιτητές ,όχι καταστολή και διαγραφές “, ενάντια  στο νομοσχέδιο που έφερε κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση με πρόσχημα την ενίσχυση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και η συνάδελφος μας,  Νίκη Χρονοπούλου ,Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ .

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του αδιόρθωτου και ανορθόγραφου Πρωθυπουργού αντιμετωπίζει τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια σαν κοινούς εγκληματίες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σαν φυλακές.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κουμπώνει με τα άλλα δύο νομοθετικά εκτρώματα που κατέθεσε η κυβέρνηση ντάλα καλοκαίρι για τη 13 ωρη δουλειά και την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου στους δημοσίους υπαλλήλους με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης .

Κοινός παρανομαστής και των τριών νομοσχεδίων η απρόσκοπτη υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Ματαιοπονούν  αν νομίζουν ότι οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα υποταχθούν στο πρόταγμα της κυβέρνησης “τα κεφάλια μέσα”. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας  δίνουμε ακόμα πιο μαχητική, πιο αποφασιστική απάντηση. Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Νέα αγωνιστική κινητοποίηση την Τετάρτη 16 Ιούλη στις 22.00 στις προβλήτες 2 και 3 της Cosco

Σήμερα δόθηκε άλλη μία μαζική απάντηση από την εργατική τάξη του Πειραιά στους προβλήτες...

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας: Κάλεσμα για ετοιμότητα απέναντι στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ – Ο ΝΟΜΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑ...

Σωματεία Αλεξανδρούπολης: Για τη χθεσινή πυρκαγιά

Η χθεσινή πυρκαγιά σε μονάδα ανακύκλωσης της Αμφιτρίτης έχει προκαλέσει νέφος με αιωρούμενα σωματίδια...