Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκη: Για το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών

Δημοσιεύτηκε στις

Δεν  θα τους επιτρέψουμε να περάσει!

Συμμετέχουμε όλοι και όλες μαζικά στην Στάση Εργασίας την Τετάρτη 16/7/2025, από τις 13.00 ως την λήξη του ωραρίου και στην παράσταση διαμαρτυρίας  στο υπουργείο Εσωτερικών στις 14:00.

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των δημόσιων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων» αποτελεί αιτία πολέμου!

 Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθόλου τυχαία, για ακόμη μία φορά, φέρνει σαν τον κλέφτη ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι, επιδιώκοντας να διαμορφώσει ένα ακόμα πιο ασφυκτικό και εκφοβιστικό πλαίσιο λειτουργίας και εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων. Βαφτίζοντας πειθαρχικό παράπτωμα που οδηγεί στην απόλυση μέχρι και την… ανάγκη μας εντός και εκτός υπηρεσίας, επιδιώκει να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

Στο σχέδιο νόμου που βρίσκεται στη διαβούλευση βαφτίζονται πειθαρχικά παραπτώματα ενέργειες και δράσεις που συνδέονται με την κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση των δημοσίων υπαλλήλων, βάζοντας στο ίδιο καζάνι των πειθαρχικών παραπτωμάτων και των πειθαρχικών ποινών, τα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Είναι η φυσική συνέχεια του πογκρόμ πειθαρχικών διώξεων κατά αγωνιστών συναδέλφων, καθώς και των εκφρασμένων κυβερνητικών προθέσεων για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο. Θέλουν να επιβάλουν  σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να υποταχθούν οι εργαζόμενοι στη γραμμή «τα κεφάλια μέσα», για να μη διαταραχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και η προσαρμογή των επιλογών του στην πολεμική οικονομία.

Το νέο νομοσχέδιο, δεν στοχεύει στους επίορκους, αλλά στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους! Τους υπενθυμίζουμε! Και άλλοι προσπάθησαν να βάλουν φίμωτρο στους εργαζόμενους και να καταστείλουν τους αγώνες των Δημοσίων Υπαλλήλων και τη συνδικαλιστική τους δράση, με ιδιώνυμα, απειλές, διώξεις και ποινές. Απέτυχαν παταγωδώς. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Η ταξική πάλη δεν καταργείται με νομοσχέδια και διατάγματα!

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Συλλαλητήριο 18 Σεπτέμβρη στις 7μμ στο Δημαρχείο ενάντια στην αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συλλαλητήριο την Πέμπτη18 Σεπτέμβρη στις 07 το απόγευμα στο Δημαρχείο ενάντια στην αποφυλάκιση του...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζ. ΨΝΑ Δαφνί: Μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να υψώσει τείχος στους φασίστες και στο σύστημα που τους γεννά και τους...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ – ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΟΛΟΙ...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Να ανακληθεί τώρα η απόφαση για αποφυλάκιση του ναζί Μιχαλολιάκου

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων...