Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής: Δελτίο από τις σημερινές κινητοποιήσεις σε ΔΥΠΑ & Vresnet για την απολυμένη έγκυο

Δημοσιεύτηκε στις

Να δοθεί επίδομα ανεργίας στην απολυμένη έγκυο από τη Vresnet μέχρι να παρθεί πίσω η απόλυση της!

 Σήμερα 10/06, βρεθήκαμε έξω από τη ΔΥΠΑ Καλλιθέας και τη Vresnet. Με τη παρέμβαση του συνδικάτου μας, η ΔΥΠΑ άλλαξε στάση.Αποσπάσαμε τη δέσμευση ότι το αίτημα της συναδέλφισσας για επίδομα ανεργίας θα εξεταστεί. Στη συνέχεια, τηλεφωνικά ενημερωθήκαμε ότι στη συναδέλφισσα, έχουν πληρωθεί λιγότερα ένσημα για τον μήνα Μάρτιο και πως αυτό είναι λόγος για να μην πάρει το επίδομα, αφού η ασφαλιστική κάλυψη δεν είναι τακτοποιημένη.

Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μπει στο λογαριασμό της Δανάης το επίδομα ανεργίας. Μέχρι να επιστρέψει στην εργασία της. Εδώ και τώρα να ξεπεραστούν όποια νομικά-γραφειοκρατικά κολλήματα υπάρχουν! Αν χρειάζεται ο εργοδότης να πληρώσει ένσημα, να τα πληρώσει! Η συναδέλφισσα δεν φταίει σε κάτι για αυτό, αλλά τελικά αυτή «την πληρώνει»! Είναι εγκληματικό ότι έχει βρεθεί στον 7ο πλέον, μήνα της εγκυμοσύνης της απολυμένη και χωρίς κανένα εισόδημα.

Χαλάμε το μελάνι μας, αλλά ένα σχόλιο για τον ιδιοκτήτη της Vresnet θα το κάνουμε…Προσπάθησε πολύ να προκαλέσει τα μέλη του ΣΕΤΗΠ σήμερα, με τη χυδαία στάση του. Το λέμε ξανά: Το ΣΕΤΗΠ, θα είναι στο πλευρό του κάθε συναδέλφου στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, που υφίσταται εργοδοτική βία και τρομοκρατία. Έτσι, ενημερώνουμε ότι μέχρι να επιστρέψει η Δανάη στη δουλειά της, θα είμαστε έξω από τη Vresnet–και την κάθε vresnet–να διαδηλώνουμε για τα δικαιώματα μας. Αυτονόητο, θα έλεγε κανείς, το δικαίωμα κάθε εργαζόμενης στη μητρότητα. Απ’ ότι φαίνεται δεν είναι, αλλά θα το διεκδικήσουμε και θα το κερδίσουμε!

Ένα είναι αδιαμφισβήτητο, ότι όλοι μαζί στα συνδικάτα μας, μπορούμε να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Μια μικρή νίκη σήμερα, ήταν η αλλαγή στάσης της ΔΥΠΑ. Είμαστε σε επιφυλακή για πολλές ακόμα μάχες και νίκες!

Απαιτούμε:

  • Να επιστρέψει η εργαζόμενη στη δουλειά της
  • Να της καταβληθεί εδώ και τώρα το επίδομα ανεργίας
  • Να τακτοποιηθούν τα ένσημα της

Περισσότερα

Σωματείο Καθαριστών Καθαριστριών Ν. Πειραιά: Καλούμε τους συναδέλφους μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό

Το Σωματείο καθ/ών – καθ/ιών καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα σε κάθε χώρο δουλειάς...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Καταδικάζουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα στα εδάφη της Παλαιστίνης

Ανεπιθύμητο το κρουαζιερόπλοιο « Irish Crown », που μεταφέρει ισραηλινούς «τουρίστες» στο λιμάνι του...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή: Το κρουαζιερόπλοιο με τους Ισραηλινούς στρατιώτες είναι ανεπιθύμητο

Το κρουαζιερόπλοιο με τους Ισραηλινούς στρατιώτες είναι ανεπιθύμητο! Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα...