Σωματείο Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Τρικάλων: Παράσταση διαμαρτυρίας στις αποθήκες του LIDL στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων

Δημοσιεύτηκε στις

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Σωματείο μας με την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων έξω από τις αποθήκες του LIDL στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων διαμαρτυρόμενοι απέναντι στις μεταφορικές εταιρείες που συνεργάζονται με το LIDL για τα παρακάτω ζητήματα:

1) Καθημερινά οι οδηγοί που εκτελούν δρομολόγια από και προς τις κεντρικές αποθήκες των Lidl οδηγούν πέραν των ωραρίων που προβλέπονται από τον ΚΟΚ και την εργατική νομοθεσία. Εργασία που πολλές φορές ξεπερνά τις 13 ώρες ημερησίως.

2)Κατά απαίτηση των Μεταφορικών εταιρειών και με όλους τους κινδύνους που ενέχονται, οι οδηγοί φορτωεκφορτώνουν είτε εντός των κεντρικών αποθηκών των Lidl  είτε στα super market όπου μεταφέρονται τα εμπορεύματα.

3)Από τις δηλώσεις των μεταφορικών εταιρειών στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη  στο πλαίσιο άσκησης του Διευθυντικού δικαιώματος, τα ωράρια των οδηγών  που δηλώνονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Συνέπεια όλων των παραπάνω να μην αμείβονται για νυχτερινή εργασία, εργασία κατά Κυριακή, υπερωριακή απασχόληση.

4) Είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τις ημέρες ανάπαυσης (ρεπό) οι οδηγοί των εταιρειών να εργάζονται παράνομα.

Πολλές φορές δε οι ημέρες ανάπαυσης παράνομα και ξεπερνώντας κάθε όριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καταγράφονται – χρεώνονται ως ημέρες κανονικής άδειας χωρίς την συναίνεση του εργαζόμενου, χωρίς να έχει προηγηθεί αίτηση του για χορήγηση κανονικής άδειας κάτω των 5 ημερών.

5) Η συμπεριφορά προς τους συναδέλφους οδηγούς είναι πολλές φορές απρεπής και απειλητική.

  Για όλα τα παραπάνω ζητάμε συνάντηση με τους εκπροσώπους των μεταφορικών εταιρειών και του LIDL έως την Τρίτη 3/6/2025 για να συζητήσουμε την επίλυση τους .

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Όλοι στα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ – 12:00 μ. –...

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Όλοι στην απεργία 28 Φλεβάρη

Δεν ξεχνάμε – δεν συγχωρούμε! Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ το Σάββατο 28 Φλεβάρη 2026 ,στις 12:00, στο Σύνταγμα! Τρία χρόνια μετά το έγκλημα...

Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου: Όλοι στην απεργία Σάββατο 28 Φλεβάρη

Όλοι στην απεργία! Σάββατο 28 Φλεβάρη στην απεργιακή συγκέντρωση  του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, στις...