Οι αγώνες μας έφεραν αποτελέσματα! Οι απολυμένοι συνάδελφοι συνδικαλιστές επιστρέφουν στο πάρκο!
Μετά από όλες μας τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες, τις παρεμβάσεις στην εργοδοσία καταφέραμε να επιστρέφουν οι συνάδελφοί μας στη δουλειά τους! Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ αγώνας και η αποφασιστική μας στάση είναι που πίεσαν εργοδοσία, δικαστές και επιθεώρηση! Το ότι δε λυγίσαμε μπροστά σε τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς της εργοδοσίας, που δε φοβηθήκαμε να βγούμε μπροστά με την ανακοίνωσή μας στο χέρι, που υπερασπιστήκαμε το σωματείο μας ενάντια στις συκοφαντίες της εταιρίας, που παρά τα ήδη προβληματικά οικονομικά μας, θυσιάσαμε 1 και 2 και 3 μεροκάματα και απεργήσαμε! Οι επιτυχημένες απεργίες μας που ισχυροποιούνταν από τη συγκινητική στήριξη δεκάδων σωματείων, φορέων, φοιτητικών συλλόγων, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, και φυσικά των επισκεπτών, μας δείχνουν το δρόμο για να συνεχίσουμε!
Χθες Τετάρτη 21/5/2025. υπό την πίεσή μας στην εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας και στη συζήτηση στο Πρωτοδικείο του Πειραιά, πάρθηκε απόφαση υπέρ των εργαζομένων. Φυσικά στο Πρωτοδικείο η εργοδοσία αναγνώρισε και επίσημα την ύπαρξη του Σωματείου στο χώρο (μη μπορώντας να κάνει αλλιώς αφού το ίδιο το Πρωτοδικείο ενέκρινε το σωματείο στις 29/4/25). Δεν αποτελούμε δηλαδή πλέον για αυτή ένα «μόρφωμα» «ομάδας απολυμένων», όπως η ίδια μας αποκαλούσε προκλητικά μέχρι πρότινος. Καλωσορίζουμε την εργοδοσία στην πραγματικότητα που μετά από την πίεση και την αποφασιστική δράση μας αναγκάστηκε να παραδεχτεί και την καλούμε να σταματήσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Τώρα μάλιστα ναυάγησαν τα επιχειρήματά της και στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ήδη σε ένα πρώτο δελτίο που έλαβε αναγνωρίζει το δίκαιο των εργαζομένων και την καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας.
Το Σωματείο μας στέκει γερό στο χώρο και μέρα με τη μέρα δυναμώνει. Ήδη μετράμε και τις πρώτες μας νίκες. Κανένας μισθός τα τελευταία περίπου 3 χρόνια δεν έχει μπει στην ώρα του. Μετά από την ίδρυση του σωματείου και τις συνεχείς κινητοποιήσεις μας όμως, είδαμε πρώτη φορά σε αυτά τα χρόνια να αρχίζει η καταβολή μισθοδοσίας με τόσο μικρή καθυστέρηση (6 ημερών). Έχουμε ακόμα πολλά να κερδίσουμε και πλέον ξέρουμε το πώς. Με την οργάνωση μας, τη συλλογική μας πάλη, το Σωματείο μας! Το επόμενό μας βήμα πρέπει να είναι η μαζικοποίηση του σωματείου μας με νέες αιτήσεις εγγραφής, κάθε εργαζόμενος να νιώθει όπ το σωματείο είναι δικό του και όλων μας, όπ είναι εδώ για να υπερασπιστεί κάθε εργαζόμενο.
ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ