Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής  Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ): Για τη συνάντηση με την εταιρεία για τη ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, συναντήθηκε με την εκπρόσωπο της εταιρείας για να συζητήσουμε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους στο εργοστάσιο.

Στην συνάντηση αναδείξαμε τα μισθολογικά αιτήματα των συναδέλφων, τις ελλείψεις προσωπικού σε τμήματα της παραγωγής, και αναγκαία έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν από την εταιρεία και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ζητήσαμε αυξήσεις στους μισθούς , επιδότηση στα καύσιμα, διατακτικές για τρόφιμα,γιατί το κόστος για να καλύψουμε τις ανάγκες μας είναι δυσβάσταχτο. Τα είδη πλατιά λαϊκής κατανάλωσης αυξάνονται συνεχώς. Αυξήσεις σε ρεύμα, νερό, φροντιστήρια, φάρμακα, εξετάσεις κτλ. Η πλειοψηφία των συναδέλφων δηλώνει ότι το εισόδημά του τελειώνει τις πρώτες 19 μέρες του μήνα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ενημερώσαμε την εκπρόσωπο της εταιρείας ότι θα καταθέσουμε σχέδιο επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που θα κατοχυρώνει εξ ολοκλήρου τα εισοδήματα μας, που θα είναι βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Επισημάναμε την ανάγκη εργασιών στην οροφή του μηχανοστασίου, αφού κομμάτια πέφτουν και αποτελούν κίνδυνο για τους συναδέλφους που εργάζονται ή επιβλέπουν στον χώρο. Την τοποθέτηση οικίσκου με όλες τις προδιαγραφές στον χώρο του λεβητοστασίου για τους συναδέλφους που κάνουν βάρδια στο λεβητοστάσιο, και την επέκταση στεγασμένου πάρκινγκ για εργαζόμενους και επισκέπτες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας για να παλέψουμε για τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα μας.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

 

 

 

Περισσότερα

Με κυβερνητική εντολή χτυπήθηκαν εργαζόμενοι και φοιτητές που κινητοποιούνταν στο χώρο που γινόταν η σύνοδος των πρυτάνεων

ΝΤΡΟΠΗ! Με κυβερνητική εντολή χτυπήθηκαν εργαζόμενοι και φοιτητές που κινητοποιούνταν στο χώρο που γινόταν η...

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος: Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν τρομοκρατούνται

Η Ο.Ε.Κ.Ι.Δ.Ε. καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος φοιτητών και εργαζομένων,...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Κάλεσμα στήριξης απεργία στην Net Company – Intrasoft

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει την απεργία, που προκήρυξε το σωματείο Εργαζομένων NETCOMPANY – INTRASOFT την Τετάρτη...