Προκλητική η εργοδοσία του «Market In» Ηγουμενίτσας καλεί σε εργασία την Κυριακή
Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση αργιών και Κυριακών!
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Market In», που ξεκινώντας τον «χορό» για την κατάργηση των αργιών, ανακοίνωσαν ότι θα έχουν ανοιχτά τα καταστήματά τους την Κυριακή,
Είναι προκλητικοί γιατί την ίδια στιγμή που γίνεται λόγος για 15 δισ. ευρώ ετήσιο τζίρο στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, οι εργαζόμενοι λιώνουν στη δουλειά με κάθε μορφή ευέλικτης σχέσης εργασίας, παίζουν κορόνα – γράμματα με την υγεία και την ασφάλειά τους και μετά βίας ο μισθός που παίρνουν τους βγάζει μέχρι τα μισά του μήνα, επιβεβαιώνεται πως το ωράριο και η ζωή των εργαζομένων διαμορφώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση των κερδών τους όταν την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να δουλεύουν με κάθε είδους ευέλικτη σχέση.Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι να γενικευτεί παντού αυτή η τακτική να απελευθερωθούν ωράρια και αργίες.
«Αύριο τα παιδιά μας θα δουλεύουν 24 ώρες την ημέρα για 7 ημέρες την εβδομάδα»
Κάτω από την αποφασιστική στάση των εργαζομένων με την στήριξη του σωματείου μας, του Εργατικού κέντρου και των σωματείων που ανήκουν στην δύναμη του, πραγματοποιήθηκε σήμερα κινητοποίηση έξω από τα Σούπερ Μάρκετ και στάλθηκε ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.Είμαστε άνθρωποι και δεν ανεχόμαστε να μας εκμεταλλεύονται 365 μέρες τον χρόνο. Αυτές τις μέρες τις θέλουμε για εμάς και τις οικογένειες μας!
Καλούμε τους εργαζόμενους να γραφτούν στο σωματείο τους και να συμμετέχουν ενεργά ώστε να δοθεί η απάντηση για τη συνολική επίθεση στον εργάσιμο χρόνο, στο χτύπημα της Κυριακής και των αργιών, στη συνολική κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, στους μισθούς και στην υγεία των εργαζομένων.Είναι ο ανυποχώρητος, συλλογικός, ταξικός αγώνας, οι πρωτοβουλίες του σωματείου που ξεκινούν από τους χώρους δουλειάς ώστε να μην περάσουν στη ζωή και στη συνείδηση των εργαζομένων οι ανατροπές του αιώνα.
Η κίνηση της εργοδοσίας βρήκε τους εργαζόμενους απέναντι.
Έγινε ξεκάθαρο το «ΟΧΙ στην κατάργηση των αργιών και των Κυριακών!