ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Συνθήκες γαλέρας για τους ναυτεργάτες στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΑΝΤΙΓΟΝΗ”

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα, 16/5, πραγματοποιήθηκε μεικτός έλεγχος της ΠΝΟ και της Ναυτολογίας Πειραιά, με την παρουσία εκπροσώπων των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, στο Ε/Γ–Ο/Γ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» της ναυτιλιακής εταιρείας SARONIC FERRIES.

Καταγγέλλουμε τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν σε ακόμη ένα πλοίο της επιβατηγού ναυτιλίας, όπου καταπατώνται κατάφωρα ακόμη και τα ελάχιστα που προβλέπει η νομοθεσία, για την εργασία και την ασφάλεια των ναυτεργατών.

Συγκεκριμένα: Το πλοίο διαθέτει πρωτόκολλο επιβατών 1.164 ατόμων και εκτελεί τακτικά δρομολόγια Πειραιά – Αίγινα και Πειραιά – Σουβάλα. Ήδη από το τακτικό πρόγραμμα, το πλήρωμα εργάζεται 13,5 ώρες την ημέρα. Ωστόσο, κατά το μήνα Απρίλιο, προστέθηκαν επιπλέον κάποια δρομολόγια, εκτοξεύοντας το ωράριο σε πάνω από 15 ώρες εργασίας, για όλο το πλήρωμα σε μηχανοστάσιο, γέφυρα, ναύτες και ξενοδοχειακό προσωπικό.

Επιπλέον, στη σύνθεση υπάρχουν ένας καμαρότος και δύο επίκουροι, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για δύο μπαρ, την καθαριότητα όλου του πλοίου και των χώρων υγιεινής για 1164 επιβάτες για 15 ώρες εργασίας.

Οι ναυτεργάτες αυτοί κατάκοποι, στα όρια της σωματικής εξάντλησης δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, σε κρίσιμες διαδικασίες, έκτακτης ανάγκης του πλοίου.

Θέλουν να βγάλουν κέρδος ακόμη και από το “ξύγκι” των ναυτεργατών, έχοντας δύο μπαρ, με έναν μόνο καμαρότο, ενώ την ίδια στιγμή δεν καταβάλλονται οι υπερωρίες, που ξεπερνούν τις 130 ώρες μηνιαίως το ελάχιστο!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ωράρια και τις συνθέσεις πληρωμάτων
  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων υπερωριών

Προειδοποιούμε το Υπουργείο Ναυτιλίας ότι αν δεν λάβει μέτρα εδώ και τώρα, θα προβούμε σε δυναμική κινητοποίηση για την προστασία των συνάδελφων μας και των επιβατών.

Περισσότερα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσπρωτίας: Για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και κάλεσμα συμμετοχής στη Πρωτομαγιά

Παρασκευή 01/05/2026 10.30 π.μ Πλατεία Δημαρχείου - Ηγουμενίτσα  Αντί η κυβέρνηση μετά από 15 χρόνια...

Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών: Κάλεσμα στην απεργία της εργατικής πρωτομαγιάς

1η  ΜΑΗ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και Τιμούμε τους αγωνιστές εργάτες του Σικάγου και τους αιματηρούς αγώνες...

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: 26 Απρίλη γιορτή για τα παιδιά στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Κυριακή 26 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά Ομηρίδου Σκυλίτση 19 Έναρξη 12.00 το μεσημέρι Ο Καραγκιόζης και...