Καταγγελία ΟΒΣΑ για τις απαράδεκτες ποινές σε βάρος συνδικαλιστών στην Θεσσαλονίκη – Κάλεσμα συμμετοχής στην Μαραθώνια πορεία Ειρήνης

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης να καταδικάσει 7 συνδικαλιστές αγωνιστές εργαζόμενους και φοιτητές και να τους επιβάλει ποινές φυλάκισης από 8 έως 15 μήνες με αναστολή για τη συμμετοχή τους σε συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην μεταφορά επικίνδυνου ΝΑΤΟϊκού στρατιωτικού υλικού στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η παραπάνω διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του μεγάλου απεργιακού συλλαλητηρίου, στις 6 Απρίλη 2022, που οργανώθηκε από τα εργατικά σωματεία της πόλης.

Το “έγκλημα” των συγκεκριμένων αγωνιστών ήταν η αναγραφή αντιπολεμικών συνθημάτων πάνω στις δολοφονικές μηχανές του ΝΑΤΟ που προορίζονταν να σταλούν μέσω του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος είχε ξεκινήσει πριν λίγους μήνες, καταδικάζοντας και με αυτόν τον τρόπο τη μετατροπή του λιμανιού σε κόμβο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού και παράλληλα σε “μαγνήτη” τεράστιων κινδύνων για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής.

Να παρθούν εδώ και τώρα πίσω οι άδικες και απαράδεκτες ποινές! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Καλούμε τους επαγγελματίες να συμμετέχουν μαζικά στην Μαραθώνια πορεία Ειρήνης την Κυριακή 18/5.

8.00 πμ από τον Τύμβο του Μαραθώνα , 5.30μμ από την Πλατεία της Αγίας Παρασκευής , και 6.30 στον Τερματισμό στην Εθνική Άμυνα

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Αγωνιστική «υποδοχή» του κυβερνητικού κλιμακίου στη Σάμο

Δυναμική ήταν η «υποδοχή» του κυβερνητικού κλιμακίου από το Εργατικό Κέντρο Σάμου και τον...

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων: Για την κατάσταση συνολικά στις υπηρεσίες του Δήμου

Συνάδελφοι, Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η κατάσταση συνολικά στις υπηρεσίες του Δήμου μας...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΕΥΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12:00...