Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ: Αλληλεγγύη στο δίκαιο και πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στη Speedex

Δημοσιεύτηκε στις

Αλληλεγγύη και στήριξη του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ, στο δίκαιο και πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη Speedex

Οι εργαζόμενοι στη Speedex δίνουν για 6η συνεχόμενη ημέρα μια απεργιακή μάχη, για την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κόντρα στις μεθοδεύσεις της εργοδοσία του Ομίλου Σφακιανάκη, που σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια. Παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας, δίνουν την απεργιακή μάχη όπως αποφασίζουν, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό και κλαδικό τους σωματείο.

Η εργοδοσία του Ομίλου Σφακιανάκη, έφτασε μάλιστα στο σημείο να καταθέσει μήνυση εναντίον του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου την ημέρα της Πρωτομαγιάς! Επιχείρησε, δε, την ίδια ήμερα να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό! Το αποτέλεσμα ήταν βρεθεί στο κενό κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης, καθώς βρήκε απέναντι της την ενότητα και αποφασιστικότητα των εργαζομένων που μαζικά περιφρουρούν τον απεργιακό τους αγώνα, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους και από άλλα σωματεία.

Ως Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ εκφράζουμε την αλληλεγγύη και στήριξή μας σε αυτή την απεργιακή μάχη και καταδικάζουμε τις όποιες μεθοδεύσεις της εργοδοσία του Ομίλου Σφακιανάκη με το σάπιο – εγκληματικό – εκμεταλλευτικό κράτος, τις κυβερνήσεις και τη δικαιοσύνη του. Γνωρίζουμε άλλωστε και έχουμε εμπειρία της ποινικής δίωξης του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α, όταν με εντολή της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, η «τυφλή» δικαιοσύνη τους με fast – track διαδικασίες (μέσα σε λίγες ώρες) έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο νόμο έκτρωμα για την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση στις 10/10/2024.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Κανένας εργαζόμενος να μην δεχτεί να δουλέψει μέσα στον καύσωνα

Από την ΕΜΥ αναμένονται συνθήκες καύσωνα, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, να επικρατήσουν και σήμερα...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ !! Να παρθούν όλα...

Εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Θεσσαλονίκης: 10 Ιούλη συνέντευξη τύπου με αφορμή το τραγικό ατύχημα με αστικό λεωφορείο

Με αφορμή το τραγικό ατύχημα με αστικό λεωφορείο στη Βούλα με τους δεκάδες τραυματίες...