Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Θήρας – Όχι αλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της 59χρονης εργαζόμενης που σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς της.

Ο τραγικός θάνατος της συναδέλφισσας δεν οφείλεται στην κακιά την ώρα. Δεν είναι ένα ατυχές γεγονός. Είναι το δεύτερο εργατικό δυστύχημα-έγκλημα φέτος στο νησί της Σαντορίνης μετά το θάνατο του 19χρονού οικοδόμου το Φλεβάρη. Οι κακοσυντηρημένες υποδομές των χώρων δουλειάς, η εντατικοποίηση, η δουλειά για 2 και 3 που βγαίνει από έναν, τα 12ωρα, έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε παγίδες θανάτου. Φεύγουμε το πρωί και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι μας. Αν δεν παρθούν μέτρα θα θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς.

Το “τουριστικό θαύμα” χτίζεται με το αίμα εργατών. Δήμος, Περιφέρεια και  Κυβέρνηση κάνουν συσκέψεις και συνεντεύξεις, δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την τουριστική προβολή, την ίδια ώρα που στη Σαντορίνη συνεχίζει να μην υπάρχει τμήμα επιθεώρησης εργασίας. Είναι κόστος για το κράτος να στελεχώσει ένα τμήμα επιθεώρησης εργασίας στη Σαντορίνη με προσωπικό που θα ελέγχει ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην μετράμε νεκρούς συναδέλφους.

ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ
ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Δεν πάει άλλο. Έχουμε οργή. Τα δισεκατομμύρια του τουρισμού βγαίνουν στις πλάτες μας, και τι μας μένει; Αν τη βγάλουμε καθαρή, ένα εισόδημα που δεν μας βγάζει το χειμώνα, μυοσκελετικά και χρόνια νοσήματα από τη δουλειά 7 στα 7, 12 ώρες τη μέρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να πραγματοποιηθεί άμεσα έλεγχος και να αποδοθούν ευθύνες για το “έγκλημα” που οδήγησε στο θάνατο τη συνάδελφό μας
  • Εδώ και τώρα να λειτουργήσει τμήμα επιθεώρησης εργασίας στο νησί, πλήρως στελεχωμένο με αρκετούς υπαλλήλους ώστε να μπορούν να καλύψουν των όγκο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στην επαρχία Θήρας

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Για μη καταβολή μισθού στην εταιρεία ΒΙΟΛΑΝΤΑ

Για ακόμη μια φορά με το ξεκίνημα της λειτουργίας των εργοστασίων της “ΒΙΟΛΑΝΤΑ” μετά...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας: Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στην ΑΛΛΑΤΙΝΗ (ELBISCO)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ‘ ELBISCO ' ΣΤΗ ΓΛΥΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Η κατάσταση που...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Απαράδεκτη αντιμετώπιση συναδέλφων από την εργοδοσία στην «ΚΟΡΖ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ι.Κ.Ε.» (kopz p.c.)

Απαράδεκτη και προκλητική αντιμετώπιση συναδέλφων από την εργοδοσία, συγκεκριμένα την «ΚΟΡΖ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ...