ΕΚ Πειραιά: Ανεπιθύμητο το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» στο λιμάνι του Πειραιά

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την σημερινή έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» στην ράδα του Φαλήρου, ως και το μεσημέρι όπου αναχώρησε για να συνεχίσει την ελληνογαλλικές ασκήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Διατρανώνουμε για άλλη μια φορά την αντίθεση μας ενάντια στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Η πολεμική προετοιμασία για τους ανταγωνισμούς των μεγάλων  μονοπωλιακών ομίλων, για τους δρόμους μεταφοράς εμπορίου και ενέργειας και την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια οικονομία φέρνει νέα δεινά για τους λαούς. 800δις € ετοιμάζει η ευρωπαϊκή ένωση, κλεμμένα από τον ιδρώτα των εργαζομένων. Στο 5% του ΑΕΠ της χώρας αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες , βγαλμένα από τον πλούτο που μας κλέβει κράτος και εργοδοσία από τις ατελείωτες ώρες  δουλειάς.

Πληρώσαμε την κρίση τους, πληρώνουμε την ανάπτυξη τους, δεν θα πληρώσουμε τους δασμούς τους, την πολεμική οικονομία τους και τον πόλεμο τους.

Συνεχιζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα για

  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
  • Καμία παραχώρηση του λιμανιού Πειραιά και των υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Περισσότερα

Ομοσπονδία- Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφ. Αττικής: Στηρίζουμε την στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΚΕΦΟΔΕ – ΔΕΞΥ – my aade live

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής στηρίζουμε την στάση...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γραμμής 4 του Μετρό

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ...

Παναττική κινητοποίηση συνταξιούχων στο υπ. Οικονομικών(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Παναττική συγκέντρωση, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για τα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων, πραγματοποίησαν χθες το...