Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Απλήρωτοι απολυμένοι ναυτεργάτες από την ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ ΝΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Μετά από καταγγελίες συναδέλφων, που ήταν ναυτολογημένοι στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ NE, όλο το πλήρωμα μηχανοστασίου απολύθηκε στις 10-12-2024 με αιτιολογία απόλυσης «Λόγω Διακοπής Δρομολογίων».

Μετά την παρέλευση των 60 ημερών, δεν έγινε επαναπρόσληψη των συναδέλφων και δεν τους καταβλήθηκε αποζημίωση, όπως προβλέπει ο νόμος.

Η εταιρεία παραβιάζει τη ΣΣΕ Ακτοπλοϊας και συγκεκριμένα το Άρθρο 27 το οποίο προβλέπει: «Σε περίπτωση διακοπής των πλόων, για οποιονδήποτε λόγο, πέραν των εξήκοντα (60) ημερών, καταβάλλεται στο πλήρωμα σε περίπτωση απόλυσής του αποζημίωση ίση προς τις αποδοχές είκοσι δύο (22) ημερών».

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με βάση τις καταγγελίες των ναυτεργατών, για την εφαρμογή της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας και την έγγραφη ενημέρωση μας.

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ξάνθης: Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που καλούσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν....

ΠΕΜΕΝ: Την τρομοκρατία του κεφαλαίου και των μπράβων του, μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να τη τσακίσει

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τις απειλές σε εκπρόσωπο της επιτροπής ελέγχου, μέτρων προστασίας της ασφάλειας...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την νέα επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την νέα πειρατική επίθεση από το κράτος δολοφόνο του...