Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Κελαϊδίτης: Ανακοίνωση για εργατικό ατύχημα

Δημοσιεύτηκε στις

Εργατικό ατύχημα στο χώρο εργασίας μας συνέβη σε συνάδελφο που εργαζόταν στο “σφάχτη” λίγες ώρες πριν τελειώσει η εργασία του με αποτέλεσμα να κάνει 10 ράμματα στο ένα του δάχτυλο. Κατά τύχη δεν έπαθε μεγαλύτερη ζημιά όπου θα μπορούσε να χάσει όλα του τα δάχτυλα αν ενστικτωδώς δεν τράβαγε τα υπόλοιπα δάχτυλά του.

Μετά τον τραυματισμό του ο συνάδελφος δεν βρήκε ούτε γάζα γιατί δεν υπήρχε φαρμακείο με τα απαραίτητα πουθενά στον εργασιακό χώρο ενώ κανένας δεν είχε εκπαίδευση να του παράσχει πρώτες βοήθειες. Τραγικό αποκορύφωμα ήταν ότι τελικά έφυγε μόνος του, με δικό του όχημα, για να πάει σε κάποια δομή υγείας για τις πρώτες βοήθειες!!!!

Εν έτη 2025 με ευθύνες εργοδοσίας και κυβερνήσεων απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα, ακόμα και η ζωή, γιατί η επιστήμη και η τεχνολογία αξιοποιούνται για τα κέρδη αντί να εξασφαλίσουν την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Απαιτούμε:

  1. Ούτε σκέψη να μην δηλωθεί το εργατικό ατύχημα.
  2. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  3. Να προγραμματιστούν μαθήματα πρώτων βοηθειών με ευθύνη της εργοδοσίας για να μπορούν να αντιμετωπιστούν ανάλογα περιστατικά.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο ταχεία ανάρρωση και θα είμαστε στο πλευρό του για ότι χρειαστεί!

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής – Όλοι στην Πανελλαδική πανεργατική απεργία την 1η Οκτώβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...

Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ζακύνθου: Εργατικά ατύχημα με δυο τραυματίες διαρροή υγραερίου σε ξενοδοχείο

Την  Τρίτη 16 Σεπτέμβριου έγινε έκρηξη από διαρροή αερίου, στην κουζίνα του Ξενοδοχείου Caretta...

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Όλοι στην Απεργία 1η Οκτώβη – Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο για την 13ωρη δουλειά

ΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ   ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10.30ΠΜ ΣΤΑ...