Σωματείο Εργαζ. στο Έργο “Ανάπτυξη του μητροπολιτικού πόλου του Ελληνικού”: Για την δίωξη του Προέδρου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Δημοσιεύτηκε στις

Το σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ), Βασίλη Παρασκευόπουλο, ο οποίος σέρνεται σε δίκη την Τετάρτη 22 Γενάρη με την κατηγορία της “Παρεμπόδισης λειτουργίας κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων”.

Πρόκειται για κινητοποίηση που είχε γίνει το 2020 εν μέσω καραντίνας στην πανδημία, όταν ο Σύλλογος με άλλα σωματεία στο Θέαμα-Ακρόαμα απαιτούσε μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών την περίοδο της πανδημίας για τους οποίους είχε απαγορευτεί η εργασία, και είχαν καταφέρει με τις κινητοποιήσεις τους να αποσπάσουν κάποια μέτρα στήριξης.

Η φάμπρικα διώξεων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που έχει στήσει η κυβέρνηση για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας φαίνεται είναι συστατικό συμπλήρωμα της αντεργατικής της πολιτικής, και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Σωματείου μας, ακόμη σέρνεται σε μια σειρά δίκες για το “έγκλημα” να υπερασπιστεί το 2019 το σπίτι μιας εργατικής λαϊκής οικογένειας από τα κοράκια των τραπεζών.

Καταγγέλουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται!

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής: Για τη νέα σχολική χρονιά

Γονείς και κηδεμόνες, ευχόμαστε μια καλή σχολική χρονιά! Με υγεία, πείσμα και αισιοδοξία στον...

Εργατικό Κέντρο Ν. Φωκίδας: Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία 1η Οκτώβρη

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ 13ωρη ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Διεκδικητικό Πλαίσιο πάλης

Φυλλάδιο με Διεκδικητικό πλαίσιο πάλης 2025 - 2026 Δύναμή μας η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Δρόμος μας η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ....... ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΚΕΝΤΡΟ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΦΥΛΛΑΔΙΟ-2025.pdf