Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Αττικής: Να διασφαλιστεί η τακτική πληρωμή υπερωριών των υπαλλήλων Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, είναι οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής σε σοβαρά συμβάντα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, φυσικών καταστροφών κ.α., ανεξαρτήτως ωραρίων, αργιών κλπ.

Με αυτό το δεδομένο θεωρούμε απαράδεκτο να σημειώνονται καθυστερήσεις με διάφορες προφάσεις στην καταβολή αποζημιώσεων για τους συναδέλφους που εργάζονται υπερωριακά, νυκτερινά, αργίες κλπ,  εις βάρος των προσωπικών και οιικογενειακών τους υποχρεώσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στο βαρύτατο χρέος των αρμοδιοτήτων που εκτελούν.

Ταυτόχρονα θεωρούμε αυθαίρετες τις όποιες απαιτήσεις που αφορούν «διαβεβαιώσεις» άλλων φορέων (Πυροσβεστικής, Αστυνομίας) προκειμένου  να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι. Αλήθεια από που προβλέπονται αυτές;

Απαιτούμε, να διασφαλιστεί η τακτική  πληρωμή των υπερωριών των συναδέλφων στην Πολιτική Προστασία Θεσσαλονίκης, συνολικά για την εργασία τους, στα πεδία καταστροφών, στα γραφεία αλλά και για το καθεστώς ετοιμότητας/επιφυλακής που τίθονται σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων, καταστροφών κλπ.

 

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής: Για τη νέα σχολική χρονιά

Γονείς και κηδεμόνες, ευχόμαστε μια καλή σχολική χρονιά! Με υγεία, πείσμα και αισιοδοξία στον...

Εργατικό Κέντρο Ν. Φωκίδας: Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία 1η Οκτώβρη

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ 13ωρη ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Διεκδικητικό Πλαίσιο πάλης

Φυλλάδιο με Διεκδικητικό πλαίσιο πάλης 2025 - 2026 Δύναμή μας η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Δρόμος μας η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ....... ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΚΕΝΤΡΟ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΦΥΛΛΑΔΙΟ-2025.pdf