Εργατικό Κέντρο Σάμου: Για την στέγαση των πολιτιστικών και κοινωνικών συλλόγων στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Δημοσιεύτηκε στις

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί με βάση τη θεματολογία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου στις 18/12, για τις παραχωρήσεις χώρων σε πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς, είναι εύλογη αφού θα καθορίσει το μέλλον τους, μέχρι και την ύπαρξη κάποιων από αυτούς.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του νησιού που ζητούν το αυτονόητο: να έχουν ο καθένας ένα χώρο αξιοπρεπή, κατάλληλο και ικανό να στεγάζονται, ώστε να μπορούν να επιτελέσουν το κοινωνικό τους έργο και την ερασιτεχνική δημιουργία. Χώρους κατάλληλους ώστε να διαθέτει θετικά όλους όσοι βρίσκονται σε αυτούς, να τους δημιουργεί ψυχική ανάταση και ηρεμία, τόσο για τους ίδιους όσο και για να προάγουν τον πολιτισμό του τόπου μας και το κοινωνικό τους έργο.

Τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση με τη στέγασή τους από τη μεριά του Δήμου. Πολλοί ταλαιπωρούνται χρόνια, σε άλλους ο σεισμός είχε καταστροφικές συνέπειες, με τα κτηριακά προβλήματα να είναι σοβαρά και μεγάλα. Το ξεσπίτωμα τους δεν αποτελεί λύση.

Άμεσα ο Δήμος να δώσει λύση στη στέγαση όλων χωρίς κανένα αντίτιμο. Ενώ άμεσα πρέπει να παραχωρηθεί το «Επικούρειο», το οποίο ανακαινίστηκε και έγινε ένα στολίδι για την πόλη του Βαθιού, για την στέγαση των φορέων του πολιτισμού και της ερασιτεχνικής δημιουργίας του νησιού.

Η ερασιτεχνική δημιουργία και το κοινωνικό έργο πρέπει να στηρίζονται και όχι να ξεσπιτώνονται.

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...