Σύλλογος Υπαλ. Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφύγων του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Αλληλεγγύη στους δικηγόρους του μητρώου της υπηρεσίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στις 25/11/2024, εκφράζει την συμπαράστασή του στους δικηγόρους του Μητρώου της Υπηρεσίας Ασύλου για δωρεάν νομική συνδρομή σε αιτούντες διεθνούς προστασίας στις διαδικασίες ενώπιον της Αρχής Προσφυγών, οι οποίοι ξεκίνησαν αποχή από τα καθήκοντά τους στις 11.11.2024, γιατί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα περίπου χρόνο, ζητώντας το αυτονόητο, να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Για έναν ολόκληρο χρόνο, και παρά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, οι δικηγόροι του Μητρώου έχουν υποχρεωθεί σε απόδοση του προβλεπόμενου ΦΠΑ, φόρων και ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ για ποσά που δεν έχουν λάβει! Έχουν λάβει όμως επανειλημμένες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, οι οποίες μέχρι τώρα δεν έγιναν πράξη από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και παρόλο που το πρόγραμμα δωρεάν νομικής συνδρομής έχει ήδη χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα των δικηγόρων του Μητρώου της Υπηρεσίας Ασύλου για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατ/λων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης: Να δουλέψουν 13 ώρες οι ξενοδόχοι

Δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε! Να δουλέψουν 13 ώρες οι ξενοδόχοι! Οι εργαζόμενοι...

Σωματείο Εργαζ. Ιδιωτικού Τομέα Ν. Πέλλας: 20 Σεπτέμβρη όλοι στη γενική συνέλευση για την προετοιμασία της Απεργίας

Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση για την προετοιμασία της Πανελλαδικής – Πανεργατικής Απεργίας την 1η Οκτώβρη Εν...