ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΕΝΕΔΕΠ- Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοξυλουργών: 48ωρη Πανελλαδική Προειδοποιητική Απεργία 22 – 23 Οκτώβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, ες

Απευθύνουμε κάλεσμα στα μέλη μας και σε όλα τα πληρώματα, όλων των ειδικοτήτων, να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στους εφοπλιστές ότι στις 22-23 Οκτωβρίου, εάν δεν πραγματοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, θα νεκρώσουν τα λιμάνια της χώρας. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το επόμενο βήμα μας θα είναι η κλιμάκωση.

Δεν μπορούμε, σε ένα περιβάλλον όπου εκατομμύρια ευρώ πηγαινοέρχονται για αγοραπωλησίες, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να χρηματοδοτούνται οι εφοπλιστές από τον κρατικό προϋπολογισμό, και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να βάζουν στα ταμεία τους για να επενδύσουν σε νέο στόλο, εμείς που βιώνουμε το ψαλίδισμα του εισοδήματός μας από τις αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, ενέργεια, στέγαση κ.ά., να υποχωρήσουμε σε λιγότερο από 12% αύξηση στις ΣΣΕ για το 2025.

Οι εφοπλιστές, με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων, απολαμβάνουν δεκάδες νομοθετικά προνόμια για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους, και αυτή η κερδοφορία είναι χτισμένη στις δικές μας πλάτες, με δεκάδες σακατεμένους, ακόμα και νεκρούς.

Διατηρούνται νόμοι και κανονισμοί που οδηγούν εκατοντάδες συναδέλφους μας στην ανεργία, για να μπορέσουν μια χούφτα εφοπλιστές να μειώσουν το «λειτουργικό κόστος τους», οδηγώντας θαλαμηπόλους, μάγειρες, οικονομικούς, μεταφορείς και τροφοδότες σε μια μόνιμη ανασφάλεια για να πάρουν ένα μεροκάματο και να ανταποκριθούν στις ανάγκες τις δικές τους και των οικογενειών τους.

Η δύναμη μας βρίσκεται στην  αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και είναι η απάντησή μας απέναντι στις πιέσεις και την τρομοκρατία. είναι η στιγμή να δείξουμε ότι οι ζωές μας και τα δικαιώματά μας δεν  διαπραγματεύονται. Όλοι και όλα θα κριθούν στους καταπέλτες .

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Τρίτη 22 Οκτώβρη, στις 05:30 το πρωί, στον Ηλεκτρικό (πλοία BLUE STAR) 

Διεκδικούμε:

  • Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, στην βάση των κλαδικών αιτημάτων που κατέθεσαν τα σωματεία μας, με ουσιαστικές αυξήσεις 12%.
  • Οργανικές συνθέσεις και συνθήκες εργασίας ενάντια στην υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής. Κατάργηση του ν.4150/14, υποχρεωτική δρομολόγηση ταχυπλόων τουλάχιστον 7μηνες το χρόνο.
  • Θέσεις εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων, της υγείας.

ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση 10:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη  Τέταρτη 23 Οκτώβρη

  (ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΕΝΕΔΕΠ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ)

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Κύριε Υπουργέ Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ ότι επισκέπτεστε το νομό μας...

Ανακοίνωση Εργατικών Κέντρων – Ομοσπονδιών και Πρόταση Νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα παίρνουμε την πρωτοβουλία...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Για τις εκλογές του Σωματείου στον Κορυδαλλό

Με μεγάλη προσέλευση και ενθουσιασμό ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες του...